Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre bra appar för att hålla kontakten med barnbarnen

Facetime är skapat för videosamtal. Foto: Apple
Den som pratar i Google Hangouts placeras i stor bild. Foto: Google

Svårt att hänga med i den digitala revolutionen?

Lugn, vi hjälper dig.

Här är tre superenkla och bra sätt att kommunicera med nära och kära via mobilen, surfplattan eller datorn.

Nuförtiden finns oändliga sätt att kommunicera via internet – och lika många för- och nackdelar med just detta.

Här är tre smidiga sätt att hålla kontakten med barnbarnen.

1. Messenger (Facebook)

Ett av de allra bästa sätten att kommunicera med till exempel barnbarnen är genom Facebooks chattfunktion Messenger. Här kan du chatta med alla som har ett konto på Facebook – det vill säga väldigt många. Däremot behöver du själv inget konto på Facebook för att ha Messenger. Ladda appen till din smarttelefon eller surfplatta – och klicka sedan på knappen som frågar om du saknar ett Facebook-konto.

Det enda du behöver då är ett telefonnummer att registrera dig med. Med Messenger kan du även ringa videosamtal och vanliga röstsamtal. För att ringa går du in på en kontakt och väljer sedan om du vill ringa video- eller röstsamtal genom de två olika knapparna uppe i högra hörnet.

Du behöver inte ha ett Facebook-konto för att använda Messenger. Foto: Facebook

2. Facetime (Apple)

Om du har en något nyare Iphone (version fyra eller nyare, en dator med operativsystemet Mac OS X 10.6.4 eller senare, samt Ipad 2 och nyare), så är Facetime förinstallerat på din enhet. Med det här programmet kan du ha videosamtal med andra som också har en Iphone eller Ipad – antingen via wifi eller datanätet.

Facetime är skapat för videosamtal. Foto: Apple

Visserligen kan du ringa videosamtal även med Messenger – men fördelen med Facetime är att du inte behöver ladda ner någon app (så länge du använder en Apple-produkt). Du går helt enkelt bara in i telefonboken, väljer en kontakt och klickar sedan på ”FaceTime”.

 

LÄS MER: Apple Watch Series 3 – guide till Apples senaste smartklocka

 

3. Google Hangouts (Google)

Den absolut bästa tjänsten om du vill ha gruppsamtal med hela tjocka släkten är Google Hangouts. Det här programmet erbjuder en mycket användarvänlig design där alla deltagare i samtalet syns i var sin liten ruta.

Sedan kommer det bästa: appen känner av när någon pratar och placerar då den personen i storbild. När någon annan tar ordet hamnar den personen i storbild i stället. Perfekt för gruppsamtal med hela familjen!

Den som pratar i Google Hangouts placeras i stor bild. Foto: Google

För att använda Google Hangouts måste du ha ett Google-konto. På mobilen eller läsplattan behöver du även ladda ner appen – om du däremot sitter vid en dator använder du programmet direkt via webben.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!