Tre bilar sattes i brand i Upplands Väsby

Publicerad

Tre bilar sattes i brand i Väsby på fredagskvällen.

– Vi kör tätare ronder i området nu, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Under fredagskvällen drabbades Upplands Väsby av flera bilbränder. Första bilbranden kom in till polisen klockan 20.46. Då brann en bil på Vårvägen.

– Vi var lite oroliga att branden skulle hinna sprida sig till en bil intill men vi hann släcka den innan dess, säger Albin Näverberg.

Klockan 21.23 eldhärjades ytterligare en bil - denna gång på Dragonvägen. Strax därpå, vid 21.43, brann en bil på Centralvägen.

– Där såg man någon ungdom springa från en bil som brann men vi har inga signalement, säger Albin Näverberg.

Kom hot

Klockan 21.57 kom även ett hot i anslutning till en fritidsgård vid Väsby skola om att ytterligare en bil skulle brinna.

– Vi hade ett säkerhetsbolag där som kunde ta den diskussionen. Det var bara ett hot, säger Albin Näverberg.

Han utesluter inte ett samband mellan bränderna.

– Det är inte ofta det brinner tre bilar i Väsby på så kort tid. Det är tre bränder för mycket.

"Kontrollerar ungdomar"

Vid 23-tiden arbetade polisen med spaning i området.

– Vi kontrollerar en del ungdomar vid Väsby skola och ser om det går att koppla dem till bränderna. Det är flera patruller inblandade, säger vakthavande polisbefäl Fredrik Andersson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag