Tre anhållna efter mordförsök på man

Publicerad

Tre personer jagas av polisen, misstänkta för ett mordförsök på en 34-årig man på Södermalm i Stockholm.

Överfallet skedde sent i natt. De misstänkta är identifierade.

– Han var vaken och talbar när han hittades, och det har inte meddelats något annat från sjukhuset, säger polisens presstalesman Albin Näverberg.

Vid 01.50-tiden fick polisen larm om en skadad man vid ett parkområde vid Folkungagatan i Stockholm. Mannen, som är 34 år gammal, hade utsatts för mordförsök, alternativt rubriceras fallet som försök till dråp.

– Det ska inte vara någon fara för hans liv, säger Albin Näverberg vid polisens presstjänst.

Han fördes inatt till sjukhus med bland annat skador i huvudet. Han hade blivit slagen med järnrör och även skadad i huvudet med ett knivliknande föremål, uppger polisen på sin hemsida. Minst tre förövare lämnade platsen.

En förundersökning har inletts avseende försök till mord och övergrepp i rättsak.

Tre misstänkta personer har identifierats och anhållits i sin utevaro av åklagare.

– På vilket sätt går jag inte in på, säger Albin Näverberg. Dessutom kan det vara fler än tre personer inblandade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag