Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Träningsprofilen Elin Kjos är död

Träningsprofilen om hur hon ändra inställning till livet.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Träningsprofilen Elin Kjos är död.

”Vi älskar henne evinnerligt och saknaden är bottenlös”, skriver hennes familj på Instagram. 

Hon blev 35 år.

Elin Kjos somnade in till tonerna av Eva Cassidy på tisdagskvällen, skriver familjen i ett inlägg som publicerades onsdag förmiddag. 

”Sjukdomen eskalerade snabbt i slutskedet och kroppen orkade inte mer. Som hon tagit sig an denna utmaning. Med mod, styrka och kärlek till livet och de runtomkring henne. Du är enastående vår älskade Elin”.

Aggressiv lungcancer

För tre år sedan diagnostiserades den personliga tränaren och tidigare elitsimmaren Elin Kjos med aggressiv lungcancer efter en envis hosta. Hon var öppen med sin sjukdom och har delat med sig av sin resa i sina sociala kanaler. 

Elin Kjos fick styrka av att inspirera sina följare, berättade hon för Expressen 2021. 

– Man behöver inte stå och leda gruppträningar utan man kan inspirera genom att visa kärlek, kämpaglöd och mod och det har varit jättehäftigt, sa hon då. 

Den 1 mars medverkade hon i ”Renées brygga” i TV4 – och berättade om när hon fick diagnosen 2020.  

– De såg att jag hade en tumör i höger lunga. Därifrån så förändrades jättemycket. De gjorde tester på min genmutation och då såg de också att det var obotligt. Det fanns ingenting de kunde göra, säger Kjos i programmet.

I maj därefter skrevs hon in som palliativ patient.

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

– Det de trodde då var att jag inte skulle leva året ut. Det var helt fruktansvärt, jag minns fortfarande när jag satt där inne hos läkaren och fick det beskedet. Jag förstod inte vad de menade.

Tidigare i mars berättade hon själv på Instagram att hon återvänt till Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. För sex dagar sedan bad hennes tvillingsyster Ida Kjos – som hon drivit podcasten ”Systrarna Kjos” tillsammans med – sina följare att lyfta Elin Kjos med ”en våg av kärlek”:

”Hon är enastående vår syster. Det är tungt nu. Och ord känns små. Men ack så viktiga och stora. Vi älskar dig evinnerligt”, skrev hon på Instagram

På söndagen meddelade Ida Kjos att veckans podd skulle utebli på grund av Elins mående, vilket Nyheter24 tidigare har rapporterat. 

”Fruktansvärt sorgligt”

Nu strömmar kondoleanserna in.

– Elin har inspirerat så många, både med sitt förhållningssätt till sjukdomen och till livet. Och till träningen förstås. Hon hade också en otroligt varm och fin utstrålning, säger programledaren Jessica Almenäs som var med i ”Renées brygga” tillsammans med Elin Kjos i somras.

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

För henne var träningsprofilen en förebild.

– Jag såg upp till Elin på så många sätt och tänker mycket på Ida och resten av familjen just nu, säger Jessica Almenäs.

”Elin kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan. Kommer sakna hennes underbara smittsamma skratt och kärlek”, skriver simstjärnan Sara Sjöström på systern Ida Kjos Instagram.   

Jenny Alversjö, programledare på TV4, beskriver Elin Kjos som ”enastående” i kommentarsfältet till inlägget på hennes Instagram:

”Tänker på dig Elin. Varje dag och hela tiden. Livet är nu”.  

Influencern Paula Rosas skriver: ”Alla tankar till Elin, dig och er familj”.

Penny Parnevik har kommenterat Ida Kjos inlägg med hjärtan. 

”Åh älskade Ida och älskade Elin!! Tack för att ni båda så hjärtligt och modigt delat med er! Elin finns i våra hjärtan och tankar för evigt” skriver Vivi Wallin, bakom profilen Mammasanningar. 

Elin Kjos blev 35 år gammal. 

https://www.instagram.com/p/CqFgn67M0fU/?hl=sv
”Du är enastående”, skriver systern på Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.