Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tränade på gym – blev slagen i ansiktet med 20-kilosvikt

Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: CCTV
En man som tränade på ett gym blev slagen i huvudet med en 20-kilosvikt av en annan man.
Foto: CCTV

Mannen låg på rygg och tränade på gymmet.

Då gick Shane William Ryan, 33, fram till honom och slog honom i ansiktet med en 20-kilosvikt.

Shane William Ryan har nu dömts till 19 månaders fängelse för attacken som gav offret en skallfraktur – men han har fortfarande inte berättat om motivet, rapporterar Daily Mail.

Incidenten inträffade på ett gym i Rosebery utanför Darwin, Australien, i oktober 2020.

En övervakningskamera i gymmet filmade hur en man låg på en bänk och tränade med hantlar, rapporterar NT News. Samtidigt plockade Shane William Ryan upp en 20-kilosvikt längre bort i gymmet. Han började sedan gå mot mannen på bänken med vikten i händerna. När Shane William Ryan var en meter från bänken gjorde han ett plötsligt utfall – och slog 20-kilosvikten i huvudet på mannen på bänken.

Mannen föll blödande av bänken och Shane William Ryan gick först därifrån, men återvände sedan för att ringa efter en ambulans.

Domaren: ”Bristen på ett tydligt motiv är oroväckande”

Offret fick en skallfraktur och är fortfarande traumatiserad av attacken.

Shane William Ryan sade först att han skadade mannen ”av misstag” men erkände senare. Han dömdes nyligen till 19 månaders fängelse för vad domaren John Burns kallade ”mycket farligt” agerande.

– Offret var sårbart där han låg på rygg med hantlar i händerna, Han kunde inte skydda sig själv och hade ingen anledning att tro att du var på väg att attackera honom, säger John Burns.

Shane William Ryan har inte berättat varför han attackerade mannen.

– Bristen på ett tydligt motiv är oroväckande, säger John Burns.

47 fordon beskjutna på samma väg – oro efter vansinnesattackerna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.