Foto: Lasse Svensson
 Foto: Lasse Svensson

Trafikverket: "Res så tidigt som möjligt"

Publicerad
Uppdaterad
Dan före dopparedan - en stor resdag för många svenskar.
Trafikverket uppmanar alla som ska resa i södra Sverige att ge sig av så tidigt som möjligt.
- Det besvärliga väglaget kommer att bli ännu värre under dagen, säger Malin Bergkvist på Trafikverket.
Ett kraftigt snöfallsområde har dragit in över Skåne, Blekinge och Kalmar under natten och det är friska vindar i området.
- Det är besvärligt väglag och det kommer att bli ännu värre under dagen då vindarna tilltar, säger Malin Bergkvist, informatör vid Trafikverket.

Södra Sverige värst

Trafikverket uppmanar därför alla som ska ut på vägarna i södra Sverige i dag att ge sig av så tidigt som möjligt.
- Det kommer att blåsa så kraftigt att vissa vägar kommer att blåsa igen av all snö. Vi kör med alla resurser vi har, men det finns en risk att vi inte kan hålla alla småvägar öppna. Vi prioriterar de stora vägarna och vägar där det blir stora snödrev, säger Malin Bergkvist.
- Väderprognosen säger att det här vädret kommer att fortsätta även i morgon.

Snöfallet sprider sig

SMHI har på onsdagen även utfärdat en klass 1-varning över Skåne och Blekinge.
På julafton sprider sig snöfallet upp något längst Götalands ostkust med nordostvindar och det blir enligt SMHI besvärligt väder. Från runt 10 minusgrader i Götaland till 20-30 minusgrader i Norrland.
Temperaturerna under julhelgen blir mycket under det normala i nästan hela landet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag