Två fordon i krock – en person fastklämd

Publicerad

Två personbilar krockade på väg 34 strax utanför Linköping under torsdagseftermiddagen.

– Totalt rör det sig om fem inblandade personer. Två är kvar i bilarna och en är fastklämd, säger Fredrik Kilman, presstalesperson hos polisen Östergötland vid 15-tiden.

Några minuter tidigare skedde ytterligare en olycka då en personbil och en lastbil krockade på E4, mellan Ödeshög och Gränna.

Inga personskador har rapporterats därifrån.

Vid 14.21 fick polisen i Östergötland in ett larm om en trafikolycka, på väg 34 i höjd med Slaka.

Två personbilar och totalt fem personer var inblandade i olyckan. Två av dessa är kvar i bilarna, varav en person är fastklämd, uppger polisen vid 14.50-tiden.

– Det är en ganska allvarlig olycka. Det rör sig om en kraftig sidokollision som skett vid en korsning, säger Fredrik Kilman.

Olyckan skapade tillfälligt trafikstörningar, båda bilarna bärgades från platsen.

Vid 15.43 lämnade polisen olycksplatsen. Tre personer har förts till sjukhus varav en av dem, en kvinna, är allvarligt skadad.

Vid 17-tiden är vägen fri.

Ytterligare en olycka i Östergötland – vägen avstängd

Några minuter tidigare, vid 14.06, inkom ett larm om en annan olycka i Östergötland. En personbil och en lastbil krockade på E4 södergående riktning mellan Ödeshög och Gränna, strax innan avfart 105 i höjd med Vida Vättern. Kollisionen var, enligt uppgifter till polisen, kraftig. 

Olyckan orsakar stora trafikproblem då vägen i södergående är helt avstängd.

– Det har uppstått långa köer i södergående riktning till följd av olyckan. Inledningsvis var det helt stopp, säger Fredrik Kilman, presstalesperson hos polisen Östergötland.

Det finns ännu inga uppgifter om några skadade personer men lastbilschauffören är chockad, berättar Fredrik Kilman.

– Vi har inga uppgifter om skadade personer från personbilen. Det kan vara så att personbilen var tom och stod parkerad och att lastbilen har kört in i den, men vi vet inte säkert än.

Vid 16-tiden bekräftar polisen att personbilen var parkerad och tom. Föraren hade fått problem, stannat bilen och gått ut.

Det är vid 16-tiden fortfarande trafikstörningar på platsen och personbilen ska bärgas. Det beräknas vara klart till 17-tiden.

Tre trafikolyckor på kort tid

Polisen i Östergötland har haft en hektisk eftermiddag. Strax innan 16 skedde en tredje kollision mellan två personbilar, i en rondell i Norrköping vid trafikplats Kneippen.

– Föraren har förts till sjukhus med nackskador, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen Östergötland.

Båda bilarna har bärgats från platsen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag