Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två fordon i krock – en person fastklämd

Två personbilar krockade på väg 34 strax utanför Linköping under torsdagseftermiddagen.

– Totalt rör det sig om fem inblandade personer. Två är kvar i bilarna och en är fastklämd, säger Fredrik Kilman, presstalesperson hos polisen Östergötland vid 15-tiden.

Några minuter tidigare skedde ytterligare en olycka då en personbil och en lastbil krockade på E4, mellan Ödeshög och Gränna.

Inga personskador har rapporterats därifrån.

Vid 14.21 fick polisen i Östergötland in ett larm om en trafikolycka, på väg 34 i höjd med Slaka.

Två personbilar och totalt fem personer var inblandade i olyckan. Två av dessa är kvar i bilarna, varav en person är fastklämd, uppger polisen vid 14.50-tiden.

– Det är en ganska allvarlig olycka. Det rör sig om en kraftig sidokollision som skett vid en korsning, säger Fredrik Kilman.

Olyckan skapade tillfälligt trafikstörningar, båda bilarna bärgades från platsen.

Vid 15.43 lämnade polisen olycksplatsen. Tre personer har förts till sjukhus varav en av dem, en kvinna, är allvarligt skadad.

Vid 17-tiden är vägen fri.

Ytterligare en olycka i Östergötland – vägen avstängd

Några minuter tidigare, vid 14.06, inkom ett larm om en annan olycka i Östergötland. En personbil och en lastbil krockade på E4 södergående riktning mellan Ödeshög och Gränna, strax innan avfart 105 i höjd med Vida Vättern. Kollisionen var, enligt uppgifter till polisen, kraftig. 

Olyckan orsakar stora trafikproblem då vägen i södergående är helt avstängd.

– Det har uppstått långa köer i södergående riktning till följd av olyckan. Inledningsvis var det helt stopp, säger Fredrik Kilman, presstalesperson hos polisen Östergötland.

Det finns ännu inga uppgifter om några skadade personer men lastbilschauffören är chockad, berättar Fredrik Kilman.

– Vi har inga uppgifter om skadade personer från personbilen. Det kan vara så att personbilen var tom och stod parkerad och att lastbilen har kört in i den, men vi vet inte säkert än.

Vid 16-tiden bekräftar polisen att personbilen var parkerad och tom. Föraren hade fått problem, stannat bilen och gått ut.

Det är vid 16-tiden fortfarande trafikstörningar på platsen och personbilen ska bärgas. Det beräknas vara klart till 17-tiden.

Tre trafikolyckor på kort tid

Polisen i Östergötland har haft en hektisk eftermiddag. Strax innan 16 skedde en tredje kollision mellan två personbilar, i en rondell i Norrköping vid trafikplats Kneippen.

– Föraren har förts till sjukhus med nackskador, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen Östergötland.

Båda bilarna har bärgats från platsen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!