Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trafikkaos norr om Gävle – ”Ta en annan väg”

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Flera trafikolyckor har inträffat på E4 norr om Gävle under hela dagen – samtliga på en vägsträcka om ett par kilometer i båda riktningar.

Räddningstjänsten manar till försiktighet och omväg.

– Det ska vara extremt halt, säger Pär Palm, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst till GD.

Det började vid 10.30-tiden när en personbil fick sladd och körde in i mitträcket på E4 strax norr om Tönnebro på E4 mellan Gävle och Söderhamn.

– Sen har det bara rullat på, konstaterar Pär Palm, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst till GD.

Extremhalka

Polispatrullen som anlände till olyckan och just stannat blev påkörd av en bilist som nu är misstänkt för vållande till kroppsskada. Senare körde en personbil av vägen, inte långt från den första olycksplatsen – där finns inga personskador att rapportera, enligt GD.

– Det ska vara extremt halt. Det gäller att man sänker hastigheten och håller avstånd, säger Pär Palm till tidningen.

Helt stopp i trafiken

Men olyckorna fortsatte avlösa varandra under dagen där först en lastbil och en personbil hamnade i diket – senare har lastbilar och personbilar kolliderat i båda riktningar. I södergående var en lastbil och fyra personbilar inblandade – i norrgående; tre lastbilar.

– Vi får inte fram någon bärgare. Just nu är det helt stopp i trafiken mellan Tönnebro och Ljusne. Ta en annan väg, uppmanar Pär Palm.

Det är oklart när motorvägen kan öppnas igen.

Då vet du när det är dags att sätta på vinterdäcken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.