Toxey bjöd hem hela klassen på sitt kalas. Ingen dök upp. Foto: Arkansas State PoliceToxey bjöd hem hela klassen på sitt kalas. Ingen dök upp. Foto: Arkansas State Police
Toxey bjöd hem hela klassen på sitt kalas. Ingen dök upp. Foto: Arkansas State Police
Ett gäng poliser hörde om Toxey och bestämde sig för att överraska honom med ett nytt kalas. Foto: Arkansas State PoliceEtt gäng poliser hörde om Toxey och bestämde sig för att överraska honom med ett nytt kalas. Foto: Arkansas State Police
Ett gäng poliser hörde om Toxey och bestämde sig för att överraska honom med ett nytt kalas. Foto: Arkansas State Police
Polisernas tårta. Foto: Arkansas State PolicePolisernas tårta. Foto: Arkansas State Police
Polisernas tårta. Foto: Arkansas State Police
Mamman tackar poliserna: "Tack från djupet av mitt hjärta" Foto: Arkansas State PoliceMamman tackar poliserna: "Tack från djupet av mitt hjärta" Foto: Arkansas State Police
Mamman tackar poliserna: "Tack från djupet av mitt hjärta" Foto: Arkansas State Police
Toxey fick leka med poliserna och prova polisbilen. Foto: Arkansas State PoliceToxey fick leka med poliserna och prova polisbilen. Foto: Arkansas State Police

Toxey fick leka med poliserna och prova polisbilen.

 Foto: Arkansas State Police

Toxey bjöd sin klass på kalas – ingen kom

Publicerad

Toxey hade bjudit hem hela klassen till sitt 10-årskalas.

Inte en enda kom.

Två dagar senare knackade i stället ett helt annat gäng på dörren.

Det är från ett Facebookinlägg på Arkansaspolisens Facebooksida som den fina berättelsen börjat spridas. Bland andra Aftonbladet har plockat upp händelsen som handlar om 10-årige Toxey i USA.

Pojken skulle i april ha kalas för att fira och hade bjudit hem hela klassen – men när det var dags för kalaset dök inte en enda klasskamrat upp.

Toxeys mamma, Angela, skrev då ett känslosamt inlägg på Facebook där hon beklagade sig över att ingen ville komma.

Toxey fick ett poliskalas

Facebookinlägget fick spridning och nådde snart poliser i delstaten Arkansas, där Toxey bor.

Uppenbarligen blev de berörda av inlägget. Två dagar efter att kalaset skulle hållas fick Toxey nämligen besök – av ett helt gäng poliser!

På Facebook förklarar pojkens mamma att poliserna hade med sig en födelsedagstårta med Toxeys namn, flera presenter, polishund och polisbil som Toxey fick sitta i. Dessutom spelade de basket och tog foton ihop.

Fick presenter av poliserna

På bilderna ses den nyblivne tioåringen öppna presenter och leka med poliserna som heter David Forthman, Terry Sawyer, Kyle Sheldon, Brandon Cook och Tim Callison.

Nu tackar mamman poliserna i ett nytt inlägg: "Tack från djupet av mitt hjärta. Jag kommer aldrig kunna återgälda vänligheten som ni har visat min familj i dag", skriver mamman.

Och som om inte det vore nog får Toxey nu hundratals gratulationer från hela världen i kommentarsfältet till Arkansaspolisens Facebookinlägg.

"Grattis från Nya Zeeland, Toxey. Jösses, gissa om dina klasskamrater kommer bli avundsjuka på alla hälsningar du får från hela världen, den fantastiska stunden du hade med poliserna och alla fina presenter du fått av dem. Må du ha ett underbart år till din nästa födelsedag och må du passa vidare vad du upplevt den här gången", skriver en person.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag