Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toxey bjöd sin klass på kalas – ingen kom

Toxey bjöd hem hela klassen på sitt kalas. Ingen dök upp.
Foto: Arkansas State Police
Ett gäng poliser hörde om Toxey och bestämde sig för att överraska honom med ett nytt kalas.
Foto: Arkansas State Police
Polisernas tårta.
Foto: Arkansas State Police
Mamman tackar poliserna: "Tack från djupet av mitt hjärta"
Foto: Arkansas State Police
Toxey fick leka med poliserna och prova polisbilen.
Foto: Arkansas State Police

Toxey hade bjudit hem hela klassen till sitt 10-årskalas.

Inte en enda kom.

Två dagar senare knackade i stället ett helt annat gäng på dörren.

Det är från ett Facebookinlägg på Arkansaspolisens Facebooksida som den fina berättelsen börjat spridas. Bland andra Aftonbladet har plockat upp händelsen som handlar om 10-årige Toxey i USA.

Pojken skulle i april ha kalas för att fira och hade bjudit hem hela klassen – men när det var dags för kalaset dök inte en enda klasskamrat upp.

Toxeys mamma, Angela, skrev då ett känslosamt inlägg på Facebook där hon beklagade sig över att ingen ville komma.

Toxey fick ett poliskalas

Facebookinlägget fick spridning och nådde snart poliser i delstaten Arkansas, där Toxey bor.

Uppenbarligen blev de berörda av inlägget. Två dagar efter att kalaset skulle hållas fick Toxey nämligen besök – av ett helt gäng poliser!

På Facebook förklarar pojkens mamma att poliserna hade med sig en födelsedagstårta med Toxeys namn, flera presenter, polishund och polisbil som Toxey fick sitta i. Dessutom spelade de basket och tog foton ihop.

Fick presenter av poliserna

På bilderna ses den nyblivne tioåringen öppna presenter och leka med poliserna som heter David Forthman, Terry Sawyer, Kyle Sheldon, Brandon Cook och Tim Callison.

Nu tackar mamman poliserna i ett nytt inlägg: "Tack från djupet av mitt hjärta. Jag kommer aldrig kunna återgälda vänligheten som ni har visat min familj i dag", skriver mamman.

Och som om inte det vore nog får Toxey nu hundratals gratulationer från hela världen i kommentarsfältet till Arkansaspolisens Facebookinlägg.

"Grattis från Nya Zeeland, Toxey. Jösses, gissa om dina klasskamrater kommer bli avundsjuka på alla hälsningar du får från hela världen, den fantastiska stunden du hade med poliserna och alla fina presenter du fått av dem. Må du ha ett underbart år till din nästa födelsedag och må du passa vidare vad du upplevt den här gången", skriver en person.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.