Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tovas pappa om sorgen: "Ditt liv blev för kort"

Försvunna Tova Moberg.
Polisens tekniker arbetade på platsen under måndagen.
Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Polisens tekniker återupptog arbetet på tisdagsmorgonen.
Foto: Janne Åkesson
Gården där polisen har arbetat.
Foto: Janne Åkesson

Efter ett massivt sökarbete efter 19-åriga Tova Moberg hittade polisen en kropp.

Nu berättar hennes pappa med egna ord om sorgen.

"Tova vår älskade dotter, ditt liv blev alldeles för kort", skriver fadern i ett Facebook-inlägg.

19-åriga Tova Moberg skulle på fest - men försvann spårlöst i Hudiksvallstrakten under natten till i söndags.

Försvinnandet ledde till ett massivt sökuppbåd som koncentrerades till en gård söder om Hudiksvall. Tidigt på tisdagsmorgonen lämnade polisen beskedet: Man hade hittat en kropp.

Nu väljer Tovas pappa Roger Moberg att med egna ord skriva om familjens sorg. Expressen publicerar hans Facebook-inlägg med godkännande från familjen:

"Det är slut, Tova har hittats avliden. Någon har tagit hennes liv. Det är så fruktansvärt tungt och jag vet inte hur vi ska klara detta. Livet måste ju gå vidare men jag vet inte hur. Tova vår älskade dotter, ditt liv blev alldeles för kort", skriver pappan.


LÄS MER: Kropp har hittats under sökande


Gården där polisens insats pågått.

Tusentals skriver stöttande kommentarer

Inlägget är offentligt och under tisdagsmorgonen har det fått stor spridning, där tusentals människor valt att skriva kommentarer för att ge familjen stöd.

Tre män i 20-årsåldern sitter anhållna misstänkta för mord. De frihetsberövades på sannolika skäl misstänkta för människorov under natten till måndag, innan kroppen hade upptäckts. På tisdagen ändrades brottsrubriceringen till mord.


LÄS MER: Två av de anhållna är tidigare dömda

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.