Lastbil fastnade på E4 – orsakade totalstopp

Publicerad

Ett 34 meter långt fordon med släp blockerade på torsdagsförmiddagen E4 söder om Umeå i höjd med Degernäsvägskälet.

– Det var klart för trafik igen strax före klockan 13, säger Peder Jonsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Västerbottens län.

Olyckan inträffade vid 11.30-tiden på torsdagsförmiddagen, när en lastbil med släp skulle svänga av motorvägen vid en korsning in mot Degersnäsvägen i närheten av Stocksjö utanför Umeå.

– Ja, i samband med att fordonet skulle svänga av E4:an så fastnade det precis när det täckte både körfälten. Så fordonet står mitt över hela E4:an, sa Peder Jonsson en dryg halvtimme efter olyckstillfället.

Enligt polisen snöar det i området och väglaget uppges vara besvärligt.

Olyckan inträffade söder om Umeå.Foto: EXPRESSEN TV

Trafiken i gång igen

Strax efter klockan 12.00 var det begränsad framkomlighet, och endast personbilar kunde växelvis släppas fram – samtidigt väntade man på bärgare för lastbilen och släpet.

– Vi är på plats och har trafikdirigering där. Vi har kunnat släppa på trafiken växelvis, men det är fortsatt helt stopp för tung trafik, så det är begränsas framkomlighet. 

Tung last

Enligt polisen hade lastbilen ett tungt släp, vilket riskerade att försvåra bärgningsarbetet.

– Det dröjer ungefär tjugo minuter tills bärgare kommer. Det är ett släp med mycket tung last, så det återstår att se om det räcker med en bärgare, eller om det behövs flera. Men den ligger inte i diket, utan den står mitt på vägen, sa Peder Jonsson vid 12.00-tiden.

Strax före klockan 13.00 var det återigen full framkomlighet för alla typer av fordon, uppger polisen.

Inga personer skadades i samband med händelsen. 

Polisen misstänker inte heller något brott.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag