Tortyrliknande överfall på boende – man jagas

Publicerad

En man som fastnat på film i en övervakningskamera jagas för ett tortyrliknande överfall på en annan man på ett boende i Stockholm. 

– Det är rubricerat som försök till mord, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen. 

En person är anhållen i sin utevaro och jagas av polisen. 

Klockan 16.05 under måndagen kom larmet om den knivskurne mannen in till Stockholmspolisen. Det var personal som hittat mannen. Då låg han blodig på sitt rum, ett stödboende i Stockolm, och sov.

– Det är rubricerat som försök till mord, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen. 

Hade knivskurits i halsen

Polisen misstänker att mannen har knivskurits – nu pågår jakten efter en man som har fastnat på bild i en övervakningskamera. 

– De har kameraövervakning på det här boendet så de har sett på filmen hur mannen kom dit tillsammans med annan person, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den personen är anhållen i sin utevaro.

Dessutom ska ytterligare en person hämtas in för att förhöras, enligt Stockholmpolisen. 

Rubriceras som mordförsök

Händelsen på stödboendet är rubricerat som försök till mord. Skadorna som offret hade åsamkats var omfattande – men ska inte vara livshotande:

– Orsaken är att mannen hade skador runt halsen, halsen och var även skuren i ett öra. Först kallade man det grov misshandel. Sedan ökade man upp det till försök till mord, säger Sven-Erik Olsson. 

Under eftermiddagen anlände polisens kriminaltekniker till fastigheten för att inleda brottsplatsundersökningen. 

Åklagare Anita Kjellén: "Ingen aning om motivet"

Kammaråklagare Anita Kjellén leder förundersökningen efter tortyrmisshandeln på stödboendet. Hon bekräftar för Expressen att den efterlyste, en man i 45-årsåldern, ännu inte har gripits av polisen.

Kan den här personen vara farlig för allmänheten mot bakgrund av vad han misstänks för?

– Vi har ingen aning om motivet till att målsägaren har blivit misshandlad, men det är en person som bor på det här boendet  – och det är bara en person som är misshandlad. Det verkar finnas något agg mot just den personen. Det finns ingenting som pekar på att det här är en person som går runt och misshandlar folk ursinningslöst.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag