Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tortyrliknande överfall på boende – man jagas

En man som fastnat på film i en övervakningskamera jagas för ett tortyrliknande överfall på en annan man på ett boende i Stockholm. 

– Det är rubricerat som försök till mord, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen. 

En person är anhållen i sin utevaro och jagas av polisen. 

Klockan 16.05 under måndagen kom larmet om den knivskurne mannen in till Stockholmspolisen. Det var personal som hittat mannen. Då låg han blodig på sitt rum, ett stödboende i Stockolm, och sov.

– Det är rubricerat som försök till mord, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen. 

Hade knivskurits i halsen

Polisen misstänker att mannen har knivskurits – nu pågår jakten efter en man som har fastnat på bild i en övervakningskamera. 

– De har kameraövervakning på det här boendet så de har sett på filmen hur mannen kom dit tillsammans med annan person, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Den personen är anhållen i sin utevaro.

Dessutom ska ytterligare en person hämtas in för att förhöras, enligt Stockholmpolisen. 

Rubriceras som mordförsök

Händelsen på stödboendet är rubricerat som försök till mord. Skadorna som offret hade åsamkats var omfattande – men ska inte vara livshotande:

– Orsaken är att mannen hade skador runt halsen, halsen och var även skuren i ett öra. Först kallade man det grov misshandel. Sedan ökade man upp det till försök till mord, säger Sven-Erik Olsson. 

Under eftermiddagen anlände polisens kriminaltekniker till fastigheten för att inleda brottsplatsundersökningen. 

Åklagare Anita Kjellén: "Ingen aning om motivet"

Kammaråklagare Anita Kjellén leder förundersökningen efter tortyrmisshandeln på stödboendet. Hon bekräftar för Expressen att den efterlyste, en man i 45-årsåldern, ännu inte har gripits av polisen.

Kan den här personen vara farlig för allmänheten mot bakgrund av vad han misstänks för?

– Vi har ingen aning om motivet till att målsägaren har blivit misshandlad, men det är en person som bor på det här boendet  – och det är bara en person som är misshandlad. Det verkar finnas något agg mot just den personen. Det finns ingenting som pekar på att det här är en person som går runt och misshandlar folk ursinningslöst.