Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Torterade sin väns son till döds – riskerar dödsstraff

Här är några av vår tids mest uppmärksammade mord.
Crystal Stephens riskerar att dömas till dödsstraff för det hon misstänks ha utsatt pojken för.
Foto: Las Vegas Metropolitan Police
Om 43-åriga Crystal Stephens döms till dödsstraff blir hon den enda kvinnan i den amerikanska delstaten Nevada dömd till döden.
Foto: Facebook
Ariel Watts är inte misstänkt för inblandning i sin son, Brandon Steckler Jr, död.
Foto: Facebook

Fyraåringen hittades svårt sjuk med brännmärken på kroppen och med flera frakturer.

Nu vill åklagare att 43-åriga Crystal Stephens ska dömas till döden – efter att hon misstänks ha misshandlat, vanvårdat och begått sexuella övergrepp mot sin väns son, rapporterar New York Post.

Brandon Steckler Jr. från Las Vegas i USA, som hade autism inte pratade dog fyra år gammal. 

När hans mamma sökte skydd på ett boende för kvinnor utsatta för våld i hemmet lämnade hon sina två barn, Brandon och hans syster, till familjevännen Crystal Stephens, 43. 

Men när mamman sedan ville att barnen skulle bo med henne vägrade Crystal Stephens lämna ifrån sig pojken, skriver New York Post. Tre veckor senare levde han inte längre.

Hittades svårt skadad och sjuk 

När Brandon hittades hemma hos kvinnan den 6 juli 2018 hade han brännmärken och blåmärken över kroppen. frakturer i revbenen och flera andra skador. Han led också av undernäring, blodförgiftning, lunginflammation och hade drogen metamfetamin i blodet. 

Han togs snabbt till sjukhus men dog en dag senare. 

– Jag såg inte ens att det var samma barn som innan, säger åklagaren Jacqueline Bluth. 

Om 43-åriga Crystal Stephens döms till dödsstraff blir hon den enda kvinnan i den amerikanska delstaten Nevada dömd till döden.
Foto: Facebook

Enligt läkarna fanns det nästan inte en del av pojkens kropp som inte var täckt av skador. 

42-åringen nu är åtalad misstänkt för en mängd brott, såsom mord, kidnappning, sexuella övergrepp och 24 fall av barnmisshandel eller vanvård. 

– Det som står ut i fallet är antalet skador, bredden av skadorna och dess brutalitet. Det här är ett sådant fall där du verkligen undrar vad som försiggår i någons huvud för att de ska kunna åsamka den här formen av skador på ett försvarslöst barn, har distriktsadvokaten Steve Wolfson  Las Vegas Review-Journal. 

Vill se dödsstraff

Nu vill åklagaren i Las Vegas att Crystal ska dömas till dödsstraff. Om domaren går på åklagarens spår skulle Crystal bli den enda kvinna fälld och dömd till döden i delstaten Nevada, enligt tidningen.

Ariel Watts är inte misstänkt för inblandning i sin son, Brandon Steckler Jr, död.
Foto: Facebook

Åklagaren har inte åtalat den döde 4-åringens mamma och hon misstänks inte för något brott eftersom hon, enligt utredningen, inte vetat om att hennes barn for illa. Hon visste heller inte om att han låg på sjukhus innan hon fick ett mejl från socialtjänsten, enligt Las Vegas Review-Journal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.