Torterad av sin pappa

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Den 14-åriga dottern utsattes för flera olika former av misshandel. Pappan fälldes i går av Eskilstuna tingsrätt, men förnekar gärningarna.

ESKILSTUNA. Den 14-åriga flickan vägrade bära slöja och följa med familjen till Irak. Då brände pappan henne med lödkolv och hotade dottern med kniv och svärd.

Nu har tingsrätten slagit fast att han är skyldig till tortyren.

- Kommer han ut dödar han mig, säger flickan i polisförhör.

Enligt Eskilstuna tingsrätt är den 41-årige mannen skyldig till att ha misshandlat, hotat och ofredat dottern under två års tid. - Rätten har delat min uppfattning, säger kammaråklagare Carin Stålhane.

Hon fruktar för sitt liv

 Pappan ska nu genomgå en stor sinnesundersökning. När den är klar ska domstolen ta ställning till om mannen ska dömas till fängelse eller sluten rättspsykiatrisk vård. - Jag vet att om min pappa blir frisläppt kommer mitt liv att sluta som Fadimes, sa flickan under rättegången. Hennes målsägandebiträde, advokat Susanna Cleve: - Flickan har blivit utsatt för sparkar och slag, blivit biten, bränd med lödkolv och hotad till livet med en kniv, ett svärd och kokhett vatten. Hon fruktar för sitt liv. Tortyren och övergreppen har skett i familjens bostad. Terrorn beskrivs som hedersrelaterad. 

Tagit starka tabletter

 I flera fall har våldet och hoten börjat när pappan misstänkt att dottern chattat, struntat i att bära sjal eller pratat med pojkar i skolan. Flickan har flera gånger tagit starka tabletter för att försöka döva sin ångest. Åklagaren anser att gärningarna ska rubriceras som grov fridskränkning, ett brott som kan leda till fängelse i högst sex år.

Ingen vet var hon är

 Allt uppdagades sedan flickans skola slagit larm. En lärare, en skolsköterska och två skolkamrater vittnade under rättegången. Den 14-åriga flickan har nu flyttats till skyddat boende.  Ingen i hennes familj eller släkt vet var hon är. Pappan förnekar gärningarna. Han menar att hans dotter hittat på allt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.