LO-ordföranden bodde med maken på lyxhotell i Italien. Foto: ROBBAN ANDERSSON/KENNETH PAULSSON
LO-ordföranden bodde med maken på lyxhotell i Italien.  Foto: ROBBAN ANDERSSON/KENNETH PAULSSON

Törnman om Wanja Lundby-Wedin: "Packa ihop dina pinaler"

Publicerad
Uppdaterad
Wanja Lundby-Wedin tog med maken till lyxhotell i Italien.
Då rasar Lars Törnman som själv varit fackligt aktiv i Gruvtolvan - och vill se en ny LO-ordförande.
- Packa ihop dina pinaler och hitta på något annat att försörja din familj med, skriver han på bloggen Newsmill.
Fackföreningsmannen Lars Törnman var redan kritisk mot Wanja Lundby-Wedin under AMF-skandalen.
Nu har han också svårt att hålla tyst.
Expressens avslöjande om lyxresan som LO:s ordförande Lundby-Wedin tog med sin make till utan att skatta för förmånen får Törnman att se rött.
– Vad är för människa som sitter och leder arbetarrörelsen? Kan någon förstå henne efter det som nu har uppdagats? skriver Lars Törnman på Newsmill.

Kräver avgång

Lars Törnman var själv kommunpolitiker och fackligt aktiv i Gruvtolvan.
– Har under alla dessa år aldrig ens funderat över att ha med frun på någon av alla de resor som jag gjort i tjänsten, skriver han.
Nu vill han se Wanja Lundby-Wedins avgå.
– Nu orkar vi inte längre med skiten. Packa ihop dina pinaler och hitta på något annat att försörja din familj med. Förtroendet är förbrukat och kommer inte tillbaka hur mycket Wanja än ber om det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag