Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tories kan utmanas av "kaos-koalition"

Nicola Sturgeon, partiledare för Skotska nationalistpartiet, SNP, har sagt att hon kommer att hjälpa Corbyn om utfallet blir jämnt. Foto: ANDREW MILLIGAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Corbyn har sagt att han inte utesluter samarbeten Foto: ROBERT PERRY/REX/SHUTTERSTOCK / ROBERT PERRY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

En första vallokalsundersökning visar att Tories får 314 platser i parlamentet. 

Om det stämmer kan en Labour-ledd minoritetsregering utmana de konservativa i vad Theresa May har kallat en "kaos-koalition".

Labour-ledaren Corbyn säger att han inte utesluter samarbeten, skriver The Telegraph.

Valresultaten pekar just nu på att Labour, Skotska nationalistpartiet, SNP, och Liberaldemokraterna sammanlagt får lika många röster som Tories.

Om det blir ett "hung parliament", alltså att inga av de stora partierna får majoritetsregering, är det möjligt att en Labour-ledd minoritetsregering skulle kunna utmana sittande Tories.

Theresa May har tidigare kallat en sådan minoritetsregering för en "kaos-koalition". 

Utesluter inte samarbeten

Labour-ledaren Jeremy Corbyn sa i förra veckan att han inte utesluter samarbeten, enligt The Telegraph. 

– Ni får fråga mig den 9 juni, sa han till en reporter då.

För att få till en minoritetsregering att utmana Tories 314 platser med skulle han också behöva stöd från Green Party, irländska SDLP och walesiska Plaid Cymru, skriver The Guardian.

Nicola Sturgeon, partiledare för Skotska nationalistpartiet, SNP, har sagt att hon kommer att hjälpa Corbyn om utfallet blir jämnt. 

https://twitter.com/Telegraph/status/872931826444193792?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fnyheter%2Fvalet-i-storbritannien-2017%2F

Ukip-ledaren: Hybris av May

Enligt den första undersökningen ser högerpopulistiska och EU-fientliga Ukip ut att bli utan platser i parlamentet. 

Partiledaren Paul Nuttall kommenterade risken för ett "hung parliament" med att Theresa May äventyrat Brexit genom att utlysa nyval.

"Om vallokalsundersökningen är sann har Theresa May satt Brexit på spel. Jag sa från börjat att det här valet var fel. Hybris", skriver han på Twitter.

https://twitter.com/paulnuttallukip/status/872941450354466817

LÄS MER: Chanserna för skotsk självständighet minskar