Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Torbjörn Nilsson

Magdalena Andersson har väntat på stormen

Finansministern om den coronapräglade vårbudgeten.
TRIVS I STORMEN. Enligt vännerna lever Magdalena Andersson upp i kritiska stunder, skriver Torbjörn Nilsson.Foto: Lisa Mattisson / Almedalen 2019
NACKABO. Magdalena Andersson, 53, utsågs till ekonomisk-politisk talesperson i Socialdemokraterna vintern 2012 och har varit finansminister sedan 2014. Hon är gift, har två barn och bor i Nacka utanför Stockholm.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

De kommande månaderna kommer definiera Magdalena Andersson som politiker. I veckan presenterade hon en historisk krisbudget.

Torbjörn Nilsson ser en finansminister som väntat länge – och fortfarande väntar.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Billigaste matbutikerna – så mycket sparar du

Så mycket kostar varje kasse: ”Blir mycket pengar”

Mannen bakom Rosegarden – dragit in miljoner på bufféer

Nu hotas Kevin Has livsverk i södra Sverige • ”Vi förblöder”

Johanna, 34, lämnade sin man – blev förälskad i en annan kvinna

Berättar om livsförändringen: ”Åkte dit som hetero – kom hem som gay”