Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Torbjörn Nilsson väljer årets bästa reportage

Vi ser tillbaka på bland annat regeringskaoset, Greta Thunberg och gängvåldet.

En dramatisk regeringsbildning, en het EU-valrörelse, en socialdemokrati som inte längre är självklar som landets största parti.

Torbjörn Nilsson väljer tre av sina bästa texter om svensk politik 2019.

Ulf Kristersson fick under hösten 2018 i uppdrag av talmannen att försöka bilda regering.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kristersson var en hårmån från att bli statsminister

Något var besynnerligt hösten 2018. Alla partiinterna tveksamheter inför det parlamentariska läget dissekerades. Alla utom de avgörande centerpartisternas. Så jag undersökte saken.

SD:s Mattias Karlsson slipar lien inför ett slåttergille i Kalle Segerbäcks film.Foto: Kalle Segerbäck / SVT

Socialdemokraterna utklassas av Mattias Karlsson

Den stora det här året var LO-kollektivets partipolitiska migration. Rörelsen från det socialdemokratiska partiet till det sverigedemokratiska skildrades mest i siffror och staplar. Kalle Segerbäcks film gav liv.

Jytte Guteland vid Socialdemokraternas EU-valvaka.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Socialdemokraterna vann valet – i smutskastning

Ulf Kristersson kunde andas ut efter en valspurt som värjde bort katastrofsiffrorna och avgångshot. Men vems var egentligen förtjänsten? En rapport från en valvaka. Såsom valvakor ser ut när tv-kamerorna stängts av. 

MER LÄSNING: Här hittar du fler tips från Expressens reportrar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.