Tora ska ha fått 12 500 för att berätta

Publicerad
Uppdaterad
Ett pressmeddelande skickades på lördagskvällen till flera nordiska nyhetsredaktioner. Det uppges komma från Tora Uppstrøm Berg, 21, och hennes familj.
I pressmeddelandet uppges Tora Uppstrøm Berg ha tagit emot 12 500 norska kronor för att berätta om affären med prinsessan Madeleines fästman Jonas Bergström.
Efter avslöjandet om affären mellan norska Tora Uppstrøm Berg och prinsessan Tora Uppstrøm Berg. Madeleines fästman Jonas Bergström i den norska tidningen Se og Hør har 21-åringa norskan gjort sig oanträffbar.
Tora Uppstrøm Berg har uttalat sig i flera medier via vänner, men citaten har varit fåordiga och sällsynta.

"Tora har varit naiv"

Under lördagskvällen fick ett stort antal nordiska tidningar ett pressmeddelande från vad som uppges i meddelandet vara från "Tora och hennes familj".
I pressmeddelandet står bland annat att Tora fick 12 500 norska kronor för att berätta sin historia i april 2009 när saken höll på att läcka ut, bara dagar efter den påstådda otrohetsaffären. I pressmeddelandet, som påstås komma från Toras familj, tillbakavisas att Tora Uppstrøm Berg, eller hennes familj, ska ha tagit emot pengar för att berätta om händelsen den här gången.
Vidare står det: "Tora har varit naiv i förhållande till de förespeglat positiva konsekvenserna. Hon har inte förutsatt de negativa konsekvenserna detta har medfört för henne, hennes familj och hennes nära vänner".
Pressmeddelandet avslutas med en önskan att Tora och hennes familj nu ska lämnas i fred.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag