Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tora, 21: "Jag hade en affär med Jonas"

TRÄDDE FRAM I NORSK MEDIA i GÅR. 21-åriga Tora Uppstrøm Berg berättar i norska kändistidningen Se og Hør att hon i fjol hade "en affär" med prinsessan Madeleines fästman Jonas Bergström i Åre.
I går kom nyheten som prinsessan Madeleine fruktat: en annan kvinna träder fram och berättar om sin natt med Jonas Bergström.
- Jag hade en affär med Jonas, avslöjar Tora Uppstrøm Berg i norska Se og Hør.
Madeleine hade tidigare hört rykten om norskan, men när hon konfronterade Jonas Bergström så nekade han.
Expressen har tidigare berättat om kärlekskrisen mellan prinsessan Madeleine och Jonas Bergström. I går skrevs det senaste kapitlet om den turbulenta relationen, när Tora Uppstrøm Berg trädde fram i norska veckotidningen Se og Hør.
Den 21-åriga studenten berättar för kändistidningen att hon i fjol hade "en affär" med prinsessans fästman, när han var på en grabbresa i skidorten Åre.

Årlig tradition

Jonas Bergström var i Åre på en traditionell årlig resa med sina killkompisar. De hade bokat rum på exklusiva hotell Tott, och i Åre fanns samma helg även prins Carl Philip och hans vänner.
I Åre var också 21-åriga Tora Uppstrøm Berg från Meråker i Nord-Trondelag. Hon var ute med sina väninnor, och ska ha träffat Jonas Bergström utanför populära nattklubben Bygget.

"Vi hade en affär"

Jonas Bergström bodde då på hotell under namnet ”Jacob Bernström”, och Tora Uppstrøm Berg berättar att det var det namnet han presenterade sig med.
– Jag hade en affär med Maddes fästman i fjol, vi var intima, berättar hon för Se og Hørs reporter Trond Rasmussen.
– Han följde mig hem i taxi cirka klockan 04 på natten. Innan vi skildes åt bytte vi telefonnummer och jag fick en kram av honom. Han var otroligt trevlig och en gentleman hela kvällen.
Enligt tidningen reagerade många över att Jonas Bergström så öppet flirtade med Tora.
– Jag såg dem sätta sig i en taxi och åka i väg, säger ögonvittnet Cerina Augdal, 20, till Se og Hør.

"Tycker synd om Madeleine"

Tora Uppstrøm Berg säger att hon trodde att Jonas Bergström var singel.
– Hade jag vetat att han har en käresta hade jag aldrig gjort något sådant. Jag tycker synd om Madeleine som har en otrogen man. Hon förtjänar bättre, säger hon till Se og Hør.
Faksimil från norska Se og Hør:s förstasida. – Jag kan bara säga att jag är glad över att drottning Silvia nu bekräftar att deras bröllop är uppskjutet.
Tora Uppstrøm Bergs nära väninna Kina Øren intervjuades i går av Dagbladet, som är en av Norges största dagstidningar. Hon bekräftar att Tora först inte visste vem Jonas var. Det var när hon sökte honom på mobilen som hon förstod.
– Först när hon kom till svararen i hans mobil gick det upp för henne.
Kina Øren var inte med i Åre, men Tora ska ha ringt henne efteråt och berättat allt:
– Tora är inte en person som skulle ha hittat på något sånt, säger hon till Dagbladet.
– Jag tror att hon väljer att berätta historien för att hon vill att folk ska veta hur han uppför sig, säger Kina Øren.

Fortsatte att neka

En kort tid efter resan till Åre fick Jonas Bergström ett samtal från en norsk journalist. Reportern konfronterade honom med uppgifterna om att han skulle ha varit otrogen.
Jonas Bergström valde först att neka till att han överhuvudtaget hade varit i Åre. Han ändrade senare sin version när journalisten sa att han hade en rad vittnen som hade sett Jonas i Åre.
Samma kväll valde Jonas Bergström att berätta om samtalet från reportern för prinsessan Madeleine. Hon blev då rasande och frågade honom om det stämde att han hade tillbringat natten med en annan kvinna?
– Nej, absolut inte, var Jonas Bergströms svar.
JONAS I GÅR MORSE - FÖRE AVSLÖJANDET. Senare lovar han pressat att kommentera - men säger inget. Foto: Stefan Söderström Han hävdade att kvinnan som journalisten hade nämnt möjligen kan ha ingått i ett annat gäng med personer som de umgicks med under kvällen på krogen Bygget.

Konfronterade

Dagarna som följde var kaotiska.
Prinsessan Madeleine var förstörd över anklagelsen.
Gång på gång konfronterade hon Jonas.
Prinsessan Madeleine nöjde sig dock inte med Jonas förklaring. Stundtals vägrade hon att ens prata med honom. Även vännerna drogs in i bråken.
Snart visste alla i deras omgivning om vad han anklagades för. Han fortsatte dock neka.
Madeleine trodde inte på Jonas Bergströms förklaringar och i maj förra året var deras förhållande i princip över. Jonas var förkrossad och vädjade om att de skulle göra en resa för att hitta tillbaka till varandra. Då friade han, och prinsessan sa ja.

"Hon var helt beredd"

En av Madeleines och Jonas Bergströms vänner sa i går kväll till Expressen om prinsessan:
– Hon har bara gått och väntat på det här. Hon var helt beredd på att det skulle komma, att det skulle explodera i ansiktet på Jonas.
Nu stöttas prinsessan av sina vänner, som även stått vid hennes sida under de senaste veckorna då förhållandet med Jonas Bergström blivit allt sämre.
Den senaste tiden har de knappt träffas, och det var en sammanbiten Jonas Bergström som klockan kvart över nio i går gick till jobbet på advokatbyrån Vinge i centrala Stockholm.
Några timmar senare tog arbetsdagen som affärsjurist en helt ny vändning, när först norska tidningar och sedan flera svenska mediesajter berättade om Tora Uppstrøm Berg.

Ingen kommentar

Norska dagstidningar som Dagbladet och Adressavisen refererade Se og Hør, som i vårt grannland har bättre anseende och en mycket starkare marknadsposition än sin svenska systertidning.
MADDE I GÅR KVÄLL - EFTER NORSKANS AVSLÖJANDE. "Hon har bara väntat på det här", säger vännerna. Foto: Suvad Mrkonjic På tisdagseftermiddagen återgav också ett flertal svenska redaktioner uppgifterna, och när Jonas Bergström tillfrågades om den påstådda otroheten sa han till Svensk Damtidning:
– Vi kommer att komma med en kommentar.
Men så blev det inte. Senare på tisdagskvällen sa hovets informationschef Nina Eldh till Expressen:
– Vi säger något när vi har något att säga.

Ett nytt bakslag

För hovet är de nya uppgifterna om Jonas Bergström ännu ett bakslag.
Efter flera avslöjanden i Expressen om kärlekskrisen meddelade ju drottning Silvia i förra veckan att prinsessans planerade bröllop inte kommer att hållas under 2010.
Samtidigt kommer också nästa slag för hovet: en ny rapport från SOM-institutet vid Göteborgs universitet visar att svenskarnas förtroende för kungahuset rasar.
Rapporten presenterades i går och hela 22 procent vill nu avskaffa den svenska monarkin, jämfört med 15 procent för sex år sedan.
Expressen har sökt Tora Uppstrøm Berg, men utan att lyckas. Dagbladet var i går kväll i kontakt med hennes nära vän, handbollsspelaren Are Grongstad.
– Hon berättade det här för ett bra tag sedan och hon hade aldrig kunnat drömma om att det skulle bli så uppmärksammat. Hon är med familjen på en plats där hon får vara ifred, säger Grongstad.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!