Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toppsosse kissade på dansgolvet

Skandalpolitikern Göran Forssberg och statsminister Göran Persson.
Mitt framför publiken på Finlandsfärjans dansgolv kissade kommunalrådet Göran Forssberg, 62, i en blomkruka.
Sedan tvingades s-politikern att själv göra rent efter sig med golvmopp och skurhink.
- Jag har lite problem med blåsan, säger Göran Forssberg till Expressen.
Det socialdemokratiska partidistriktet i Södermanland reste för en månad sedan med Finlandsfärjan "Birka Princess". Toppolitikerna, däribland riksdagsmän, landstingsråd och kommunalråd, skulle ta avstamp inför valet 2006. Före midnatt blev avstampet till ett snedsteg. Efter middagen, där det bjöds på två glas vin till maten och ett glas starkvin till desserten, kissade Göran Forssberg, kommunalråd i Nyköping, bredvid scenen på det välbesökta dansgolvet.

"Han irrade omkring"

Nisse Uddin, 47, sångare i dansbandet Junix stod på scenen och spelade. - Han irrade omkring. Han letade förmodligen efter en toalett. Han hittade väl ingen och kissade till slut helt enkelt bakom ett skynke. - När sista låten var slut gick jag och hämtade en vakt. Då stod han kvar bakom skynket. När vakt tillkallats hämtades en skurhink och golvmopp. Sedan fick Göran Forssberg göra rent efter sig. Kommunalrådet tycker i dag att händelsen är pinsam och generande. - Men det här är ingen uppsåtlig handling. Det här är ingenting som jag normalt går och gör.

Lämnade sällskapet

Han berättar själv att han under kvällen lämnade sina partivänner för att ta en öl med några för honom obekanta personer. Sedan säger han att allt blev svart. - Jag är inte medveten själv om händelseförloppet. Jag har fått det återberättat för mig av personalen som jag sökte upp morgonen efter. Något hände. Vad menar du, blev du drogad? - Det kan inte jag bedöma. Jag var precis borta som i en svart tunnel, en säck som jag inte hittade i. När jag skulle gå till toaletten, som många män i min ålder har jag lite problem med blåsan, så blev det precis som en gränd för mig. Då hade jag att välja mellan att kissa i byxan, eller på något annat ställe. Enligt vakten kissade jag vid någon blomsteruppsättning som stod bakom där.

Har bett om ursäkt

Göran Forssberg menar att han inte har alkoholproblem. - Jag dricker oerhört måttligt. Jag dricker knappt någonting. Så det är inte det det här handlar om. Någonting hände som jag inte kan förklara. Jag drack bara vatten till maten. Han har nu bett sina partikamrater och Nyköpingsborna om ursäkt och ser inga problem med att sitta kvar som kommunalråd. - Jag är inte orolig för min politiska framtid. Jag mera skäms och tycker det är jävligt pinsamt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.