Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tony Olsson får inte ett tidsbestämt straff

<p>Tony Olsson (till höger) dömdes till livstids fängelse efter de så kallade Malexandermorden 1999 då två poliser sköts ihjäl.</p>Foto: Robban Andersson

Den livstidsdömde polismördaren Tony Olsson, numera Byström, får inte sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt.

Enligt rätten återstår det minst fyra år till en eventuell frigivning. Rätten anser att det är svårt att bedöma risken för återfall i allvarlig brottslighet och att det krävs två år för att slussa ut honom i samhället. Därför avslås han begäran om omvandling.

Tingsrätten konstaterar att Tony Olsson "på ett fint sätt" främjat sin anpassning till samhället genom studier och att han har arbetat med sig själv. Rätten anser att det är viktigt att Olsson nu ges permissioner eftersom det ger möjlighet att på ett bättre sätt kunna bedöma återfallsrisken.

Tony Olsson dömdes till livstids fängelse efter de så kallade Malexandermorden 1999 då två poliser sköts ihjäl. Det är tredje gången under de 15 åren i fängelse som Tony Byström ansökt om att få straffet tidsbegränsat. Rättsmedicinalverket gjorde i april ett utlåtande om att han borde få friare permissioner, baserat på att han genomgått en attityd- och beteendeförändring i positiv riktning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.