Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonårstjejerna misstänks för kidnappning – knivhögg offret

Latia Henderson och hennes kompis riskerar nu att dömas.
Foto: Privat / polisens bild
Hon är nu även gravid i vecka 20.
Foto: Privat / polisens bild

Två kvinnor, 18 och 24 år gamla, ska ha knivhuggit och kidnappat en bekant tjej efter ett bråk i Australien, enligt Daily Mail.

Sedan filmade de sig själva medan de sjöng och körde bil – med den kidnappade kvinnan i bakluckan. 

Händelsen ska ha inträffat i Campbelltown, strax utanför Sydney i Australien, i februari i år. Nu rapporterar Daily Mail om det chockerande videomaterialet som visades i rättegången mot de misstänkta gärningspersonerna under onsdagen.

I videoklippen kunde man se hur åtalade Latia Henderson, 18, och Kayley Ketley, 24, filmade sig själva medan de körde bil och sjöng med i raplåtar – samtidigt som deras kidnappningsoffer Nisha Phillips låg och blödde i bakluckan. 

De ska ha varit på väg mot ökända Belanglo state forest, en skog där flera uppmärksammade mord- och dödsfall har förekommit.

– Man kan bara fråga sig vad syftet med att åka till Belanglo state forest var. Att åsamka ännu mer skräck hos Ms Phillips? sa åklagaren David Degnan under rättegången.

Skräckfärden pågick hela natten

Dramat ska, enligt polisen, ha inletts efter att Nisha Phillips hade gett Latia Henderson och Kayley Ketley skjuts runt klockan elva på kvällen den 2 februari. Kayley Ketley och Nisha Phillips ska då ha börjat bråka varpå den förstnämnda knivhögg Nisha Phillips i båda benen. Därefter körde de tre kvinnorna i väg i bilen, och gjorde flera stopp på vägen under natten som följde. Bland annat lämnade de två misstänkta sitt offer medan de gick till McDonald's.

”Jaha, du lever fortfarande, vad synd. Jag antar att vi kommer behöva dra ut på det här då”, ska Kayley Ketley ha sagt när de kom tillbaka till bilen.

Flera timmar senare, vid sex på morgonen, ska Kayley Ketley ha hotat Nisha Phillips med en kniv mot huvudet för att tvinga henne att lägga sig i bilens bagageutrymme. Efter ytterligare några timmar ska hon ha flyttat på baksätena för att knivhugga Nisha Phillips fem gånger i armen.

På vägen plockade de även upp en tredje kvinna som ska ha visat upp en hammare för kidnappningsoffret.

Latia Henderson, 18.
Foto: Privat / polisens bild

Vinkade efter hjälp 

Det var strax efter att Kayley Ketley hade slagit in koordinaterna för Belanglo state forest i bilens GPS som skräckfärden äntligen fick sitt slut. En lastbilschaufför lade märke till Nisha Phillips hand som hon hade lyckats sträcka ut ur bilens krossade baklykta, och strax efter kunde polisen gripa kvinnorna.

I bilen hittade de en kniv och en mindre mängd cannabis. I bagageutrymmet låg Nisha Phillips med sticksår i båda benen och fyra sår i axeln – som var ur led. Skadorna var dock inte livshotande.

Nu pågår rättegången mot Kayley Ketley och Latia Henderson, som båda nekar till brott. De riskerar att få upp emot 25 års fängelse om de döms. 

Daily Mail skriver att Latia Henderson nu även är gravid i vecka 20.


Blev anklagad för att kidnappa kvinnor efter den här videon

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.