Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonårstjejer klädde ut sig till Columbine-mördarna

Foto: AP THE DENVER POST

De två tjejerna klädde ut sig till Columbinemördarna, Dylan Klebold och Eric Harris, på halloween, och gick in på gymnasieskolan. 

Nu har de fått dödshot och blivit avstängda från undervisning. 

– Vår personal fortsätter att utreda fakta och omständigheter kring det här fallet, säger Pamela Stephens, skolans rektor, till CNN

Tonårstjejerna bestämde sig för att klä ut sig till mördarna bakom den mest kända skolmassakern någonsin: Dylan Klebold och Eric Harris. 

Dylan Klebold och Eric Harris, skolmördarna bakom Columbine-massakern. Foto: Arkiv

 

Poserade som de döda skolmördarna

När duon kom in på sin gymnasieskola i Adair County, Kentucky, gick de till biblioteket och lade sig på samma sätt som de två massmördarna hittades efter massakern på Columbine High School, då de hade begått självmord. 

De lade sedan upp bilden på Instagram – vilket resulterade i tre dagars avstängning. 

Här. på Instagrambilden, har eleverna lagt sig på samma sätt som skolmördarna hittade efter att de tagit sina liv. Foto: CNN

– Vår personal fortsätter att utreda fakta och omständigheter kring det här fallet. Avstängningen för de två eleverna har blivit förlängd medan vi fortsätter vår utredning, säger rektor Pamela Stephens i ett uttalande till CNN

Pappan berättar att tjejerna fått dödshot

En pappa till en av tjejerna säger till den lokala tv-stationen LEX att de är medvetna om att de gjort ett misstag, men att skolan agerande saknar proportioner och att tjejerna fått ta emot dödshot. 

Den 20 april 1999 gick de två Klebold och Harris in på gymnasieskolan Columbine High School i delstaten Colorado och öppnade eld med sina hagelgevär, pistoler och halvautomatiska gevär mot de försvarslösa skolkamraterna. 

12 elever och en lärare mördades och 21 elever skadades innan Dylan Klebold och Eric Harris riktade vapnen mot sina egna huvuden och begick självmord i skolans bibliotek.   

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.