Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tonårspojke våldtagen – maskerade män jagas

Våldtäkten ska ha ägt rum i Fagersta på måndagskvällen.
Foto: Google Maps

En tonårspojke misstänks ha våldtagits i Fagersta under måndagen.

Enligt Aftonbladet hölls pojken fast av tre maskerade män. 

Polisen jagar de misstänkta.

– Vi rubricerar det här brottet som en grov våldtäkt, säger Daniel Wikdahl vid polisen.

Under måndagskvällen larmades polisen om att en tonårspojke uppgett att han blivit fasthållen och våldtagen av tre maskerade gärningsmän i Fagersta.

Pojken ska ha förts till sjukhus efter händelsen, och polisen har inlett en förundersökning om grov våldtäkt. I nuläget är ingen gripen.

– Vi har mottagit en anmälan från en kille som är under 18 år gammal, att han har utsatts för en våldtäkt. Den här anmälan inkom i går och vi rubricerar det här brottet som en grov våldtäkt. Gärningsmannen är okänd, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

– Jag har inga uppgifter om hur läget är för den drabbade i nuläget.

”Två var maskerade”

En av Fagerstaborna som Expressen pratar med i centrum är en äldre man som reagerade på att han såg flera unga män på moped under måndagseftermiddagen.

– De satt två och två på var sin moped, och två av dem var maskerade. De andra hade mössa eller huva neddragna. Och så i dag läste jag att polisen sökte maskerade ungdomar.

– Det känns som att det händer så mycket otryggt. Och aldrig ser vi några poliser ute här i Fagersta, säger en annan Fagerstabo.

Lärarstudenten Aase Bryn-Jensen, 28:

– Det är tragiskt att det händer oavsett var det sker. Spontant tänker jag på det som hände här förra sommaren, då en ung kvinna våldtogs och mördades i en gångtunnel. Det känns som att våldet eskalerar.

Aase Bryn-Jensen, 28, boende i Fagersta.
Foto: Nina Svanberg

Pojke våldtagen i Fagersta

På sin hemsida skriver polisen:

”En kille under 18 år har anmält att den utsatts för en våldtäkt. Gärningsmannen är okänd. Brottet ska ha skett i Lpo Norra Västmanland på eftermiddagen den 3/6. Händelsen rubriceras som grov våldtäkt.

Polisen arbetar bland annat med förhör och teknisk undersökning. Med anledning av målsägandes ålder och utredningsläget lämnar polisen inga övriga detaljer kring händelsen.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.