Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

19-åring död efter knivdåd vid busstation

Misstänkt mord i Boden - två gripna.
En stor polisinsats har under torsdagseftermiddagen och -kvällen pågått i Boden.
Foto: Linda Hammarström

En 19-åring dog i ett våldsdåd i centrala Boden under torsdagskvällen.

Enligt Aftonbladet rör det sig om en man som ska ha knivhuggits till döds, och en person i halloweenmask ska ha flytt efter attacken.

Två personer har anhållits.

Polisen larmades om händelsen vid 14.15 på torsdagseftermiddagen. Inledningsvis var man mycket förtegen om vad det rörde sig om, men berättade att en person förts till sjukhus.

– Det är en pågående insats. Polisen misstänker ett grovt våldsbrott och platsen är avspärrad, sa Marie Andersson, kommunikatör vid polisen i region nord.

Senare gick polisen ut med mer information på sin hemsida. Där skriver man att en person har dött i ett våldsbrott, uppgifter som NSD först hade.

Två personer har gripits misstänkta för mord.

Ett vittne berättar för NSD:

– Det kom en person springandes vid trafikljusen i närheten av Arbetsförmedlingen. Han såg mycket stressad ut och såg sig över axeln. Vi undrade om det där var gärningsmannen, jag vet inte om han sprang in mot centrum eller in mot Bränna strand.

Oklara uppgifter om halloween-mask

Under torsdagseftermiddagen och -kvällen pågick en stor polisinsats. Enligt lokala medier var både polishelikopter och flera hundpatruller på plats, förutom tekniker som genomförde en brottsplatsundersökning.

Aftonbladet skriver att det är en tonårspojke som har blivit knivhuggen, flera gånger utomhus. Bilder från en busshållplats visar spår av vad som ha hänt. Enligt tidningen ska flera personer ha synts fly från brottsplatsen efter händelsen – och en av dem uppges ha varit klädd i en halloweenmask.

På fredagen skriver polisen att man söker vittnesupplevelser gällande uppgifterna om att någon ska ha haft på sig mask. 

Bedöms vara intern uppgörelse

Man skriver även att brottsoffret är en 19-årig man, och att de två personerna som nu sitter anhållna är i samma ålder. Polisen jobbar nu med att hålla vittnesförhör och slutföra den tekniska undersökningen.

Knivattacken bedöms vara en isolerad händelse som bottnar i en intern uppgörelse och det är, enligt polisen, ingen fara för allmänheten. Man kommer också ha särskilda trygghetsskapande insatser i området under fredagen för att svara på frågor från allmänheten. 

På sin hemsida skriver polisen att man vill ha uppgifter från allmänheten som kan vara till hjälp för utredningen. 

”Det kan vara innan händelseförloppet, under eller efter händelseförloppet. Om man har vittnesuppgifter eller andra uppgifter att lämna, ring polisen på telefon 114 14”.

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

Polisen vädjar om tips från allmänheten

Stefan Sammeli från polisen berättar om polisens arbete i Boden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.