Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tonårspojke hittad i dike – misstänkt smitningsolycka

Följ senaste nytt i Expressen TV.

Sent på tisdagskvällen hittades en medvetslös pojke i ett dike i Söderhamns kommun.

Polisen misstänker att pojken blivit påkörd och att föraren sedan smitit från platsen.

– Han fördes till sjukhus. Jag har inga uppgifter om skadeläget, men det är allvarligt, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som polisen till Kustvägen, med anledning av en medvetslös tonårspojke som låg i diket. 

– Först trodde man att han var påverkad men det visar sig att han troligtvis har blivit påkörd, säger Tomas Gustafsson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, till tidningen Hela Hälsingland.

Pojken fördes först till Hudiksvalls lasarett där man kunde konstatera att han fått svåra skallskador och han fördes genast vidare till universitetssjukhuset i Uppsala.

Efterlyser tips

Polisen misstänker att tonårspojken blivit påkörd och att föraren sedan smitit.

– Vi har hittat rester från en billykta och andra bildelar på platsen. Vi är måna om att alla som kan ha sett något på vägen hör av sig till oss, säger Jansson Klarin.

Polisen upprättat en anmälan om grovt vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.