Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tonårspojke har rymt från SiS-hem – söks av polisen

Se senaste nyheterna med Expressen TV

En tonårspojke har rymt från ett SiS-ungdomshem i Eknäs utanför Enköping.

Pojken beskrivs vara dåligt klädd för det kalla vädret – och har sökts av flera polispatruller och en helikopter.

– Man har gjort bedömningen med hemmet att han inte ska utgöra någon fara för allmänheten, säger Magnus Jansson Klarin vid polisen.

Vid 21-tiden avbröts den aktiva sökinsatsen – men pojken är ännu inte hittad av polisen.

Klockan 15.30 på måndagen fick polisen larm om att en tonårspojke rymt från ett SiS-ungdomshem i Eknäs. Pojken ska ha sprungit ut från hemmet som ligger intill ett större skogsområde.

Han har under kvällen sökts flera polispatruller och en helikopter.

– Vi tror att han befinner sig någonstans i området, sa Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen i region Mitt, initialt.

Polisen går ut med signalement

Pojken beskrivs ha tunt skägg, kraftigt käkben, vara cirka 160 centimeter lång och smal. Han ska vara klädd i svarta mjukisbyxor, svart mjukiströja och bära tofflor eller gå barfota.

– Problemet där är framför allt inte att han är farlig, men att vädret är kallt och att han är dåligt klädd, både på kroppen och på fötterna. Vi misstänker att han kan vara barfota, sa Magnus Jansson Klarin och tillade att pojken inte talar svenska.

Vid 21-tiden meddelar polisen att den aktiva sökinsatsen avbrutits. Beslutet togs efter att det kommit in tips från allmänheten som lett till att man inte längre tror att pojken befinner sig i fara.

Han är ännu inte hittad av polisen, men ska inte vara utomhus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.