Två tonårspojkar fördes till sjukhus med skottskador. Foto: Janne Åkesson/SwepixTvå tonårspojkar fördes till sjukhus med skottskador. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Två tonårspojkar fördes till sjukhus med skottskador. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Pojkarna kunde stå upp när polisen kom till platsen. Foto: Janne Åkesson/SwepixPojkarna kunde stå upp när polisen kom till platsen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Pojkarna kunde stå upp när polisen kom till platsen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Tonårspojkar sköts i bostadsområde

Publicerad

Två pojkar i övre tonåren skottskadades i ett bostadsområde i Södertälje strax före midnatt natten mot onsdag.

Båda två fördes till sjukhus med skottskador i benen.

Ingen misstänkt är gripen efter händelsen.

Det var klockan 23.43 som polisen larmades efter att flera vittnen hört smällar i bostadsområdet Lina Hage i Södertälje.

– Vi fick in samtal om skottlossning från vittnen. På plats har vi påträffat två personer med skottskador i benen, de är förda till sjukhus, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Pojkarna kunde stå upp när polisen kom fram till platsen och ska själva ha tagit sig en bit därifrån, rapporterar TT.

Polisen: "En synnerligen grov misshandel"

De skjutna pojkarna uppges vara i 17-18-årsåldern, enligt LT, men polisen vill inte bekräfta den uppgiften. Enligt polisen kan det röra sig om 4-6 skott som avlossats, men vittnesuppgifterna skiljer sig åt på den punkten.

– En synnerligen grov misshandel. Dessbättre ådrog de sig lindriga skador. Syftet har snarare varit att skrämmas än att döda, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till LT.

Upp till sex skott ska ha avlossats.Foto: Janne Åkesson/Swepix

Ingen misstänkt gripen för skotten mot pojkarna

Polisen har sökt efter gärningspersonen alternativt gärningspersonerna med bland annat hundpatrull – men utan resultat.

Polisen har även genomfört dörrknackning i några av de portar som finns i närheten. Brottsplatsen spärrades av och en teknisk undersökning påbörjades under natten

Har ni gripit någon?

– Nej, säger Andreas Dahlin vid polisen.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubricering synnerligen grov misshandel.

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag