Tonårspojkar gripna för massmord på kängurur

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Två 17-åringar har gripits för att ha dödat 14 kängurur. ARKIVBILD.
Foto: MIRIAM HAAS/ REX/ SHUTTERSTOCK

Två tonårspojkar har gripits för att ha dödat 14 kängurur på den australiska sydkusten. Känguruerna hittades döda på två separata platser i New South Wales i helgen.

En känguruunge klarade sig och har tagits om hand.

Det var i lördags morse som polis larmades till Batemans Bay i New South Wales, i sydöstra Australien, efter rapporter om att flera känguruer hade dödats. På platsen hittades fem vuxna känguruer och en unge. Alla döda.

Kort senare kom nästa larm. Den här gången från närliggande Maloneys Beach, där ytterligare sju vuxna känguruer och en unge hittades döda. Här hittades ytterlogare en unge, skadad men vid liv.

Satte outplånliga spår

Efter utredning och vädjan till allmänheten om tips har nu australisk polis kunnat gripa två 17-åringar för dåden, skriver Sydney Morning Herald. De kommer att ställas inför rätta den 21 november. 

Djurräddningsorganisationen WIRES skriver att händelsen satt outplånliga spår hos organisationens volontärer, men berättar också att den överlevande känguruungen har tagits om hand av en av dess medlemmar, Shelley. Kängurun har fått namnet Hope.

https://twitter.com/WIRESWildlife/status/1447372870129094656

Här griper polisen kängurun Jack

En känguru hittades springa omkring i Florida, något som fick polisen att ingripa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.