Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonårsflicka föll tio meter från fönster

Fördes till sjukhus med ambulans.
En tonårsflicka föll från ett fönster i ett flerfamiljshus i Uppsala under onsdagskvällen.

En flicka i övre tonåren har fallit från ett fönster i ett flerfamiljshus i Uppsala – tio meter upp.

Enligt polisen är hon allvarligt skadad.

– Men hon var talbar när hon lastades i ambulans, säger Pär Olsson vid polisen.

Larmet om fallet kom strax efter klockan 23 på onsdagskvällen. Då hade en flicka i övre tonåren fallit från ett fönster i centrala Uppsala.

– Vi fick larm om att en person fallit från en byggnad och det var mycket folk på plats, säger Pär Olsson vid polisen i region mitt.

Fönstret flickan ramlade från ska ha varit minst tio meter upp.

Förd till sjukhus efter fall

Polisen har hållit förhör med flera av personerna som befann sig i närheten och har i nuläget ingen misstanke om brott – händelsen bedöms som en olycka.

Flickan fördes till sjukhus med ambulans.

– Hennes skador är oklara, jag har ingen uppdaterad skadebild. Hon var allvarligt skadad men talbar när hon lastades i ambulans, säger Pär Olsson.

Flickans föräldrar är underrättade, enligt polisen.

UNT skriver på eftermiddagen att det rör sig om en 17-årig flicka, att hon har fått skallskador och att tillståndet är stabilt. Hon ska ha tappat fotfästet när hon var på taket för att röka.

Det är inte bara 112 som kan vara bra att känna till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.