Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonåringar fejkade bröllop – för att kunna festa trots coronaförbud

Två festsugna tonåringar från Sydney kom på en idé.
Här ”vigs” pojkarna. Vem kvinnan till höger är framkommer inte.
Foto: 7News

Två tonåringar i Australien ville ha en jättefest för att fira sin examen – trots de hårda sociala restriktionerna till följd av pandemin.

Lösningen?

Ett fejkat bröllop, enligt 7News.

I den australiska delstaten New South Wales tillåts max 20 personer delta vid vanliga tillställningar, medan uppemot 150 gäster tillåts på ett bröllop – förutsatt att rekommendationer gällande distansering följs, skriver australiska 7News.

Då kom två festsugna tonåringar från Sydney på en idé:

Vi arrangerar och iscensätter ett påhittat bröllop och bjuder in alla våra vänner på fest.

Allt uppges ha gått enligt planerna men när en bild från den arrangerade ceremonin började cirkulera i sociala medier blev pojkarnas föräldrar varse om vad som pågick – varpå de avbröt tillställningen.

Ett nyhetsinslag i australisk tv.
Foto: 7News

Pappans reaktion

Pojkarnas föräldrar menar att det hela rörde sig om en ”uppenbart löjlig tonårsidé”.

– Ingen juridiskt bindande ceremoni ägde rum och vi avbröt den planerade privata tillställningen så fort vi fick reda på det och, tack och lov, ingen utsattes för någon fara, säger en förälder i ett uttalande, rapporterar 7News.

Tilltaget har såväl hyllats som kritiserats, enligt den australiska tv-kanalen.

– Anledningen att reglerna finns är för att skydda alla, säger en person som tv-kanalen har pratat med.

En av pojkarnas pappor säger, enligt News.com.au, vidare:

– Vår son har bett om ursäkt till såväl vår familj som andra familjer som var inblandade, och vi har gjort klar för honom hur viktigt det är att ta hänsyn till coronarestriktionerna.

Tonåringarna poserar med sina examensbevis.
Foto: 7News

Vill anställa pojkarna

En som hyllar tonåringarnas tillvägagångssätt och påhittighet är dock den australiske entreprenören och miljardären Fred Schebesta.

”Känner någon de här eleverna? Jag vill anställa dem! De här eleverna lyckades genomföra ett otroligt kreativt och smart sätt att ha en fest under corona”, skriver han på Linkedin.

– Jag gick i samma skola som de här eleverna och jag kan relatera till konflikten jag kände när jag var ung. Vi utbildades att undvika risker men entreprenörskap handlar om utmaningar och att ta kalkylerade risker, säger han till News.com.au.

I och med att festen aldrig hann börja riskerar inte tonåringarna eller deras familjer några böter, enligt 7News.

Lurar reglerna – festar trots pandemin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.