Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tonåringar anhållna efter skottlossningen

Två tonåringar, 16 och 17 år gamla, är anhållna för mordförsök på en man i 20-årsåldern i Hässleholm. De kunde gripas mindre än en timme efter skottlossningen.

– Vid 00.50 i natt hörde flera poliser en skottlossning här i centrala Hässleholm och strax därpå kom larm från vår regionledningscentral, berättar lokalpolisområdeschef Niklas Årcén vid en pressträff.

Flera patruller var snabbt på plats och efter mindre än en timme kunde två pojkar, en 16-åring och en 17-åring, gripas. Varför de blev misstänkta och var de greps vill Årcén inte uttala sig om. Båda tonåringarna och den man som blev skjuten är kända för polisen sedan tidigare.

– Vi har gjort fynd som har tagits i beslag, men vad det är för beslag kan jag inte gå in på.

Den skjutne mannen vårdas på sjukhus för allvarliga, men inte livshotande, skador.

Sprängningar och skjutningar

Lokalpolisområdeschefen konstaterar att det har varit en orolig period i Hässleholm.

– Vi har ett konfliktläge, säger Niklas Årcén.

– Vi har haft en rad händelser de senaste en och en halv till två månaderna. Det har varit sprängningar och skjutningar. Framför allt är det individer som har en konflikt med varandra.

Men han understryker att det är för tidigt att slå fast vilken koppling mordförsöket natten till måndag har till de tidigare händelserna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.