Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonåring får böta 112 000 kronor efter hemmafest

En 19-åring har fått böta 10 000 pund – cirka 120 000 kronor – efter att han organiserat en hemmafest i Nottingham, Storbritannien.Foto: Shutterstock

En 19-årig man har fått böta 10 000 pund – cirka 110 000 kronor – efter att han organiserat en hemmafest i Nottingham, Storbritannien.

Polis kallades till mannens hem i fredags kväll, där runt 50 personer befann sig.

Under Englands coronarestriktioner är folksamlingar på över 30 personer förbjudna, och 19-åringen fick böta.

Polis kallades till ett radhus i Lenton, den del av Nottingham där stadens universitet ligger, efter att grannar larmat om en fest vid klockan 22 i fredags.

På adressen fann polis 50 glada festdeltagare som omedelbart beordrades att lämna platsen.

Den 19-årige universitetsstudenten som stått som värd för festen fick böter på 10 000 pund – 112 130 svenska kronor, rapporterar BBC News. 

Nuvarande coronarestriktioner, vilka varierar mellan Storbritanniens länder, dikterar att en folksamling får bestå av max 30 personer i England.

Nya hårdare regler i Storbritannien

I morgon, måndag, införs strängare restriktioner i Storbritannien, då får endast sex personer träffas i ”icke-coronasäkra miljöer”, med vissa undantag.

Det blir förbjudet att träffas mer än sex personer, som inte redan bor tillsammans, i privata bostäder och utomhus.

Pubar, restauranger och barer får endast besökas i grupper om max sex personer, även om fler än sex personer får befinna sig i byggnaden.

Upp till 30 personer får delta vid bröllop, dop, och begravningar.

Krav på ansiktsmasker på allmänna platser i England:

Böter för personer som inte bär ansiktsmask

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.