Tonåring brutalt överfallen – förd till sjukhus

Tiotal maskerade överföll tonåring
Tonårspojke knivskuren i närheten av Jakobsbergs sporthall nordväst om Stockholm.
Foto: Läsarbild
Flera maskerade gärningsmän försökte råna pojken, enligt polisen.
Foto: Läsarbild
Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.
Foto: Läsarbild
Polisen söker efter gärningenmännen.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Pojken skadades med ett knivliknande föremål.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

En tonårspojke skadades när han utsattes för ett rånförsök av cirka tio maskerade gärningsmän i Jakobsberg på torsdagskvällen.

Brottet rubriceras som försök till mord.

– Vi har kontrollerat ett antal personer, säger Daniel Wikdahl vid polisen.

Flera okända maskerade gärningsmän försökte råna en pojke i övre tonåren i närheten av Jakobsbergs sporthall nordväst om Stockholm vid 22-tiden på torsdagen, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt polisens presstalesperson Daniel Wikdahl var omkring tio gärningsmän inblandade, men han vill inte uppge om fler än en var beväpnade med tillhyggen.

Pojken skadades med ett knivliknande föremål. Han fördes till sjukhus med ambulans.

”Kontrollerat personer”

”Våldet han utsatts för gör att polisen rubricerar händelsen som försök till mord men pojken är vaken och talbar när ambulans hämtar honom”, skriver polisen.

Såvitt polisen vet lyckades gärningsmännen inte ta något från offret. Det är oklart vart gärningsmännen tagit vägen. Det är oklart om det finns några vittnen till själva brottet.

– Vi har letat runt i området, vi har pratat med människor vi har stött på och vi har kontrollerat ett antal person, säger Daniel Wikdahl.

På fredagsmorgonen uppger polisen att de under natten hämtat in två personer på förhör. Polisens tekniker har också avslutat sin tekniska undersökning vid brottsplatsen.

Se också:

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.