Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomas brottade ner - och bjöd tjuv på kaffe

Tomas Holmberg.

Tomas Holmberg vaknade mitt i natten av att en inbrottstjuv försökte bryta sig in genom balkongdörren.

Snabbt övermannade han tjuven och brottade ner honom på golvet.

Sedan bjöd han tjuven på kaffe.

– Det ska man göra när man får oväntat besök har jag läst, säger Tomas Holmberg.

Det var under natten mot måndagen som Tomas Holmberg och hans sambo i Kvarnåsen i Västerbotten vakande av att det lät från balkongdörren.

– De finns en brandstege där så det är lätt att ta sig dit. Då förstod jag vad som var på gång. Jag har ganska kort stubin så jag tänkte: nu jävlar, säger Tomas Holmberg.

"Satt och pratade"

Sedan slängde han på sig morgonrocken, gick till balkongdörren och öppnade den.

– Jag fick tag i honom direkt för jag tänkte att han inte skulle ha någon chans att komma undan. Jag slet in honom i vardagsrummet och slängde honom på golvet och tryckte ner honom mot mattan. Sedan tog jag ifrån honom skruvmejseln.

Därefter ringde Tomas sambo polisen och efter en stund bedömde Tomas att tjuven var lugn och lät honom komma upp från golvet. Sedan ledde han ut honom i köket och satte honom vid köksbordet.

– Vi satt och pratade om hans bekymmer och han var lugn som en filbunke. Han berättade varför han var där. Sedan började han gråta.

"Inga bekymmer"

Efter en stund blev Tomas sugen på kaffe och eftersom polisen från Lycksele hade flera mil att åka satte han på kaffe.

– När kaffet var klart frågade jag om han ville ha en kopp. Jag behöver ju inte vara taskig bara för att han hade försökt göra inbrott. Man ska ju bjuda på kaffe om man får oväntat besök har jag läst någonstans, säger Tomas.

Sedan kom polisen efter cirka 45 minuter och grep mannen.

– Det var inga bekymmer med det. Han får gärna komma tillbaka och drick kaffe men då får han ta rätt väg och knacka på dörren, säger Tomas.

Mannen fördes till polisstationen i Lycksele, men släpptes senare på mån dagen, skriver Norran.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.