Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tom Hagen om hustrun i förhör: Social och populär

Tom Hagens advokat Svein Holden om frisläppandet.
Anne-Elisabeth Hagen tillsammans med maken Tom. Hustrun har i oktober varit försvunnen i två år.Foto: PRIVAT
Tom Hagen är fortsatt misstänkt för hustruns försvinnande.Foto: TORBJØRN OLSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Miljardären Tom Hagen misstänks fortfarande ha mördat hustrun Anne-Elisabeth.

Nu framkommer nya uppgifter från polisutredningen – och makens ord om den försvunna hustrun.

Han beskriver Anne-Elisabeth Hagen som ”social”, ”populär” och att det var deras ”öde” att de gifte sig, skriver norska Nettavisen.

Anne-Elisabeth Hagen har snart varit försvunnen i två år.

Inget livstecken från henne har förekommit sedan dagen hon senast sågs – 31 oktober 2018.

Hennes make, Tom Hagen, är misstänkt för mord eller medverkan till mord, men har hela tiden förnekat att han skulle ha något med hennes försvinnande att göra.

I maj blev han släppt ur häktet efter att ha suttit inspärrad i tio dagar.

Nu har Nettavisen kommit över ny information där den anklagade Tom Hagen i ett förhör har beskrivit sin fru för polisen. Förhöret hölls i februari 2019, alltså innan han greps.

Tom Hagen om hustrun: ”Saknade ovänner”

I förhöret talar miljardären om Anne-Elisabeth Hagen i varma ordalag. Nettavisen skriver vidare att Tom Hagen framställer henne som ”social” och att ”hon trivdes med folk”. Han fortsätter med att säga att hon ”saknade ovänner” och att hon var ”populär”.

Han har också förklarat för polisen hur han och Anne-Elisabeth Hagen lärde känna varandra i tonåren när de tillhörde samma vänkrets. Det var också i slutet av i tonåren som de gifte sig 1969.

I förhöret säger Tom Hagen vidare att ”det var ödet” som förde dem samman. Han beskriver äktenskapet som ett ”öde”, och hänvisar till en personlig sak de upplevde tillsammans när de sa jag till varandra.

Norsk polis arbetar fortfarande intensivt

Norsk polis arbetar fortfarande intensivt med fallet. Ibland avsätts mer resurser beroende på vilka uppgifter som behöver utföras.

Polisen tror fortfarande att parets hus i  Lörenskog öster om Oslo är platsen för det misstänkta mordet. Polisen har nyligen avslutat arbetet i makarnas hem. 

Tidigare i sommar kunde Nettavisen bland annat rapportera att utredningarna bestod i:

Skoavtryckstest.

Test av olika typer av vätska.

Undersökningar av golv.

Dessutom informerades Nettavisen om att polisen skulle efterforska rörelser från Anne-Elisabeth Hagens telefon, utöver de nya ljudprov som gjordes inne i hemmet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.