Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tom Hagen får flytta hem

Den norske miljardären Tom Hagens hus har betraktats som en brottsplats och spärrats av.

Nu kommer beskedet att han får flytta hem igen.

Snart har den norska miljardärshustrun Anne-Elisabeth Hagen varit försvunnen i två år. Polisen misstänker att hon blivit mördad – och att hennes make Tom Hagen varit delaktig.

Polisen har hållit Tom Hagens hus i beslag för att de ska kunna göra olika undersökningar av fastigheten. Huset har varit avspärrat sedan april, och i augusti gav en domstol polisen rätt att hålla fastigheten i beslag.

Nu meddelar polisen att han skulle kunna flytta hem om han vill det, rapporterar Dagbladet.

– Polisen har efter en helhetsbedömning beslutat att inte längre begära Sloraveien 4 i beslag, säger polisen Agnes Beate Hemiø i ett pressmeddelande.

De uppger att de gjort omfattande utredningar, men vill inte uttala sig om eventuella fynd på grund av förundersökningssekretess.

De vill inte heller kommentera var Hagen befinner sig eller om de vet om han kommer flytta hem.

När polisen tog huset i beslag uttalade sig Tom Hagens advokat Svein Holden.

– Det är krävande för en vuxen man att inte ha tillgång till sitt eget hus. Han har blivit välkänd, och det är klart det är extra belastande att inte kunna söka tillflykt i sitt eget hem, sa han då till TV 2.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.