Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tolvåriga Zipporah har varit försvunnen i över en månad

Ett barn försvinner på öppen gata en förmiddag i Linköping och polisen kallar fallet ”ett mysterium”.

Efter mer än en månad finns inga spår efter tolvåriga Zipporah – en flicka som har hamnat i kläm:

På ena sidan socialtjänsten som omhändertagit henne när man misstänker våld i hemmet.

På andra sidan familjen som ser rasism i svenska myndigheters agerande – och anklagar polisen för att inte leta efter flickan på allvar.

– Det gör ont att de inte tror på oss och att de inte tar detta på allvar. Vi litar inte på polisen och socialen längre. Vi har förlorat hoppet, säger Zipporahs sextonåriga storasyster som för familjens talan.

Zipporah har mörkbrunt kort lockigt hår, är 1,45 meter lång och väger cirka 48 kilo. Vid försvinnandet var hon klädd i svart jacka, gul tröja, blå jeans och svarta skor.

Vet du något? Ring 11414.

Här nedan berättar journalisten Alexandra Pascalidou allt vi vet om omständigheterna kring försvinnandet och intervjuar både familjen och myndigheterna.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 1 maj 2021 är det Expressens koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.