Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tolv åtalas för vilda krogbråket

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Stefan Söderström

Vilt slagsmål utbröt i september på en krog i centrala Stockholm mellan två rivaliserande mc-gäng. 

Tolv män med kopplingar till Hells Angels åtalades på måndagen för att ha misshandlat tre män som hör hemma i Outlaws.

Tolv män med anknytning till Hells Angels MC och dess supportergrupp Red & White Crew åtalas för grov misshandel efter ett uppmärksammat krogbråk i september på restaurangen El Cocodrilo på Södermalm i Stockholm. De tre män som misshandlades hör hemma i Outlaws.

 - Tolv män är identifierade och åtalade. Men det var egentligen ännu fler inblandade i bråket, säger Elisabeth Brandt, en av åklagarna i fallet.

Hade telefonkontakt

De åtalade har efter att ha haft kontakt på telefon samlats i närheten av El Cocodrilo. Inne på restaurangen har de enligt åtalet gått till attack genom att kasta stolar, bord, glas och annan inredning mot målsägandena. Därefter utbröt vilt slagsmål med tårgas, sparkar, slag och knivhugg. 

 Misshandeln skedde både inne i restaurangen och ute på gatan. En av de angripna fick livshotande skador efter knivhugg, men har enligt kammaråklagare Malin Palmgren återhämtat sig.

 Rättegången startar om en vecka i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.