Försvarsminister Sten Tolgfors. Foto: Sven Lindwall
Försvarsminister Sten Tolgfors. Foto: Sven Lindwall

Tolgfors: Svårt att se hur de ska få igenom kravet

Publicerad
Uppdaterad
Försvarsminister Sten Tolgfors är inte förvånad över att sex folkpartister vill stoppa lagen.
Men han tror inte att de kommer att lyckas.
- Jag har mycket svårt att se hur man ska få igenom kravet på att det ska finnas en brottsmisstanke, säger han till Expressen.se.
Sten Tolgfors tror inte att folkpartisterna som nu går ut med att de vill fälla lagen kommer att nå sitt mål. Alliansen kommer att stå pall, menar han.
- Allt blir i det här skedet spekulativt. Nu handlar det om motioner som vi inte ens har sett. Vi hade samma debatt i våras och när det kom till kritan höll alliansen. Jag kan bara konstatera att riksdagen röstade igenom en lag för en månad sen och att alliansen har levererat, säger han.

"Handlar om att värna Sverige"

Han har svårt att se hur man ska få igenom kravet på att det ska finnas en brottsmisstanke.
- Signalspaningen ska inte rikta sig mot enskilda svenska medborgare som är misstänkta för brott, utan mot andra länder eller terroristorganisationer. Det handlar om att värna Sverige, inget annat.
Han kommenterar också de starka stlitningarna internt i folkpartiet:
- Det är välkänt att man har haft en intern diskussion om det här i folkpartiet. Man hanterar själva den frågan och har tillsatt en arbetsgrupp.

Ingen kommentar

Fredrik Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard meddelar att statsministern inte vill kommentera nyheten.
-Fredrik Reinfeldt är upptagen och hänvisar till Sten Tolgfors i den här frågan.
Varför vill inte Fredrik Reinfeldt kommentera den här splittringen i regeringen?
- Jag kan bara hänvisa till försvarsdepartementet där den här frågan ligger.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag