Den nya staden, "Nästa Tokyo", ska stå klar 2045 Foto: Kpf ArchitectsDen nya staden, "Nästa Tokyo", ska stå klar 2045 Foto: Kpf Architects

Den nya staden, "Nästa Tokyo", ska stå klar 2045

 Foto: Kpf Architects
Så här ser dagens högsta byggnad, Burj Khalifa, ut. Foto: GettySå här ser dagens högsta byggnad, Burj Khalifa, ut. Foto: Getty
Så här ser dagens högsta byggnad, Burj Khalifa, ut. Foto: Getty
I den nya staden ska 500 000 människor kunna bo. Foto: Kpf ArchitectsI den nya staden ska 500 000 människor kunna bo. Foto: Kpf Architects
I den nya staden ska 500 000 människor kunna bo. Foto: Kpf Architects
Så här kommer skyskrapan att se ut jämfört med de högsta byggnaderna i dagSå här kommer skyskrapan att se ut jämfört med de högsta byggnaderna i dag

Så här kommer skyskrapan att se ut jämfört med de högsta byggnaderna i dag

Tokyos nya plan –
en jätteskyskrapa

Publicerad

I Japan skissar man på planer för en hållbar framtid.

En del av denna plan är en 1 600 meter hög skyskrapa där 55 000 människor kan bo.

Enligt Daily Mail kommer skyskrapan, som ska byggas i "Nästa Tokyo" även att innehålla shopping center, restauranger, hotell, gym och vårdcentraler.

Det moderna landet i öst har redan börjat planera inför en framtid som ser lite annorlunda ut. Tanken med den nya staden är stå pall för de klimatförändringar som pågår.

En del av den futuristiska staden ska enligt Daily Mail vara en skyskrapa som världen aldrig tidigare har skådat.

I formen av en hexagon kommer skyskrapan att mäta en "mile" upp i skyn, alltså 1609 meter. Den skulle i så fall bli dubbelt så hög som världens högsta byggnad i dag, Burj Khalifa i Förenade Arabemiraten.

Formen av en hexagon ska enligt arkitektbyrån vara den bästa när det kommer till att stå emot starka vindar.

Inflyttning sker om 30 år

Givetvis kommer det skyhöga bygget att innehålla ett flertal hissar, men det nymodiga med vad som kommer att vara världens högsta byggnad är att hissarna även kommer att gå vertikalt. Enligt Daily Mail är detta för att de boende lättare ska kunna transportera sig mellan lägenheterna.

Men den som är intresserad av att besöka den nymodiga staden får gott vänta ett bra tag.

Planen är att "Nästa Tokyo" ska stå färdigt 2045, och då kommer staden endast att kunna inkvartera 500 000 invånare. En tiondel av dessa kommer alltså att kunna bo i den skyhöga skyskrapan, där 55 000 personer ska kunna bo.

Stadens utvecklare har enligt Daily Mail sagt att staden har designats för att kunna stå emot naturkatastrofer som jordbävningar och tyfoner.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag