Tobias Gerdås: SSU tycker nog inte att min blogg är kontroversiell

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokratin och SSU skakas nu av ännu en smutskastningkampanj.
Men SSU:s ombudsman Tobias Gerdås - som ligger bakom hetsen mot Reinfeldt - säger:
- SSU tycker nog inte att min blogg är så kontroversiell.
Tobias Gerdås. Expressen pratade i går kväll med ombudsmannen Tobias Gerdås. Jag har fått veta att det är du som står bakom bloggen "Rättvis och balanserad". - Ehhh... ja, det gör jag. Varför driver du bloggen? - Alltså... jag startade en vanlig blogg först... men sedan tänkte jag att... vi tyckte att massmedia granskade den borgerliga alliansen på ett dåligt sätt. Det finns ju så mycket skit. Så jag tänkte att de saker jag känner till ska jag lägga ut på en blogg. "Rösta på din pedofil" på en bild med Reinfeldt är väl att gå över vissa gränser? - Ehhh... det minns jag inte att jag skrev. Men det står så på din blogg från 28 december.- Ja. Jag blev väl förbannad. Det var ett hårt ordval. Jag var väl förbannad när jag skrev det. Hur får du material till bloggen? - Tips. Från SSU-kompisar. Och kompisar på tidningar. När de hör skvaller skriver de texter till mig. Varför är du hemlig och kallar dig "Dico?" - Varifrån har du fått tag i mitt riktiga namn? Jag iakttar strikt det som kallas källskydd. Skulle jag avslöja mina källor får jag sparken. - OK. Jag skriver inte ut mitt namn och jag säger inte att jag jobbar för SSU för då skulle man tro att SSU står bakom detta. Så SSU står inte bakom? - Nej, min arbetsgivare känner inte till det här. Å andra sidan skulle jag tro att SSU inte skulle tycka det här är så kontroversiellt. Inte? - Nej, det moderata ungdomsförbundets hemsida har ett grövre språk. Men i så fall är det väl inga problem för dig att stå med ditt namn? - Jag har inte velat koppla det här till min person. Sent i natt plockades bilderna bort på den aktuella bloggen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag