Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tobias Billström sjukskriven

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Två av tre ministrar som inte betalat tv-licensen har tvingats avgå.

Nu kan Expressen.se berätta att den tredje - migrationsminister Tobias Billström (m) - sjukanmält sig.

- Han har inte varit på arbetet i dag. Men han har inga nya kommentarer, säger pressekreteraren Markus Friberg.

Cecilia Stegö Chilò hade inte betalat tv-avgiften i 16 år och avgick som kulturminister. Tobias Billström har inte betalat tv-avgiften i tio år och både internt och externt har kritiken växt. I går sjukanmälde sig Tobias Billström plötsligt. Enligt pressekreteraren har han inte varit på arbetet och ger inga kommentarer.  Handelsminister Maria Borelius blev sjuk i urinvägsinfektion samtidigt som  mediedrevet drog i gång. Några dagar senare avgick hon. Men vilken åkomma Tobias Billström ådragit sig vill inte pressekreteraren gå in på. - Jag väljer att inte kommentera det, säger Markus Friberg. - Tobias Billström har redan sagt att han välkomnar polisutredningen och han har inga nya kommentarer med anledning av kulturministerns avgång. Migrationsministern blir dock inte sjukskriven. Även om statsråd blir för sjuka för att jobba så kan de inte sjukskrivas. Han slipper därmed lönebortfall på grund av karensdag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.