Tobias Billström sjukskriven

Publicerad
Uppdaterad
Två av tre ministrar som inte betalat tv-licensen har tvingats avgå.
Nu kan Expressen.se berätta att den tredje - migrationsminister Tobias Billström (m) - sjukanmält sig.
- Han har inte varit på arbetet i dag. Men han har inga nya kommentarer, säger pressekreteraren Markus Friberg.
Cecilia Stegö Chilò hade inte betalat tv-avgiften i 16 år och avgick som kulturminister. Tobias Billström har inte betalat tv-avgiften i tio år och både internt och externt har kritiken växt. I går sjukanmälde sig Tobias Billström plötsligt. Enligt pressekreteraren har han inte varit på arbetet och ger inga kommentarer. Handelsminister Maria Borelius blev sjuk i urinvägsinfektion samtidigt som mediedrevet drog i gång. Några dagar senare avgick hon. Men vilken åkomma Tobias Billström ådragit sig vill inte pressekreteraren gå in på. - Jag väljer att inte kommentera det, säger Markus Friberg. - Tobias Billström har redan sagt att han välkomnar polisutredningen och han har inga nya kommentarer med anledning av kulturministerns avgång. Migrationsministern blir dock inte sjukskriven. Även om statsråd blir för sjuka för att jobba så kan de inte sjukskrivas. Han slipper därmed lönebortfall på grund av karensdag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag