Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tobé (M): "Sverige har misslyckats"

Det är självklart att vi ska ta emot människor med öppna hjärtan men också med öppna ögon. Vi måste erkänna att Sverige misslyckats med integrationspolitiken, sa Tomas Tobé på Moderaternas partistämma.Foto: Anna-Karin Nilsson

KARLSTAD. Integrationspolitiken har misslyckats, säger Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé i sitt tal på M-stämman i Karlstad.

– Det behövs ett parti som tar tag i detta och nu är det dags för oss att kliva fram, säger partisekreteraren Tomas Tobé, M.

Kort efter diskussionen om DÖ ställde sig partisekreterare Tomas Tobé, M, på scenen i Karlstad. Detta efter att debatten om LAS slutade med att partiledningen blev överkörd av MUF i LAS-frågan.

Tomas Tobé inledde med att rada upp en mängd partiförslag.

– Under det här året har M givit många besked på område efter område. Vi är ett statsbärande parti, säger han och övergick till att prata om migration- och integration.

– Regeringen har inte visat förmåga att hantera situationen. Det är därför Anna Kinberg Batra nu visar ledarskap och säger att vi är redo att samarbeta med regeringen för att hantera situationen, säger han.

"Med anständighet och förnuft"

Debatten har dominerats av högljudda röster från båda håll med enkla svar på svåra frågor, menar han.

– Det behövs ett politiskt parti som kan diskutera dessa frågor och som kan göra det med anständighet och förnuft.

– Det är självklart att vi ska ta emot människor med öppna hjärtan men också med öppna ögon. Vi måste erkänna att Sverige misslyckats med integrationspolitiken.

– Låt oss vara ärliga. Integration handlar om mer än ett jobb, det handlar om värderingar, säger Tobé som fortsatte med att säga att ska dela med oss av våra värderingar.

– I Sverige gör vi rätt för oss och den som inte lever upp till idealet får räkna med kritik, säger han.

– Låt oss vara ärliga, alla delar inte de här värderingarna, säger Tobé.

"Vara en aktiv opposition"

Mot slutet riktade han in sig på regeringen.

– Stefan Löfven har tagit på sig att vara statsminister och han har valt att göra det med partierna längst ut på vänsterkanten. Vi kommer att vara en aktiv opposition, säger han och hotar ännu en gång med misstroendevapnet.

Tobé kritiserade flera av den rödgröna regeringens statsråd – bland andra utrikesminister Margot Wallström, S.

– Vad ska man säga om en sådan taktkänsla? Är det inte något av en diplomatisk bedrift att lyckas göra sig ovän med både arabförbundet och Israel samtidigt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.