Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjuvjägare stampades till döds av elefanter

Elefanter i Krugerparken trampade ihjäl en misstänkt tjuvjägare.
Foto: Jerome Delay / TT

En misstänkt tjuvjägare har dödats av elefanter i Kruger nationalpark i Sydafrika.

Ytterligare en har gripits och en saknas fortfarande.

Vakter i Kruger nationalpark var ute på rutinuppdrag när de upptäckte tre misstänkta tjuvjägare. De tre flydde från platsen – rakt in i gapet på en hjord elefanter med ungar. Med hjälp av flygunderstöd och hundpatruller lyckades en av männen spåras och gripas. 

”Han berättade för vakterna att de hade stött på en elefanthjord och var inte säker på om hans medhjälpare lyckats fly”, skriver nationalparken i ett pressmeddelande.

Trampades ihjäl av elefanterna

Vakterna hittade senare mannen, som hade trampats ihjäl av elefanterna. Den tredje misstänkta tjuvjägaren ska ha skadats i ögat, men har inte återfunnits. Ett gevär och en yxa har hittats där de misstänkta befann sig. Männen misstänks ha varit i nationalparken för att jaga noshörningar. 

– Arbetet mot tjuvjakt är allas vårt ansvar. Det hotar mångas försörjning, det förstör familjer och tar upp resurser som skulle kunna användas för att skapa jobb och utveckling, säger natioalparkschefen Gareth Coleman i ett uttalande.

Kruger nationalpark är en av Afrikas största nationalparker och även en av jordens djurrikaste. Parken har länge haft problem med tjuvjakt, särskilt av noshörningar. De senaste tio åren har antalet noshörningar i Krugerparken minskat med 63 %, enligt Daily Maverick.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.