Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjuvskytt nedtrampad av elefant – uppäten av lejon

Storviltsjägaren klämdes ihjäl när elefant föll över honom i Zimbabwe. Arkivklipp.
En elefant i Sydafrika.
Foto: Humane Society International / Facebook/Humane Society International
Ett lejon i nationalparken Kruger.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Jägaren på bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

En misstänkt tjuvskytt i Sydafrika blev först ihjältrampad av en elefant, sedan uppäten av en flock lejon, meddelar nationalparken Kruger i ett pressmeddelande.

Tjuvskytten var ute och jagade efter noshörningar i Kruger nationalpark i östra Sydafrika när han i tisdags blev dödad av en elefant.

På torsdagen hittade nationalparkens personal rester av mannens kroppsdelar, en människoskalle och ett par byxor, skriver nationalparken i ett pressmeddelande.

Han hade troligtvis blivit uppäten av en flock lejon, enligt parkens bedömning.

Fyra ytterligare greps

Utöver mannen blev fyra av hans medbrottslingar gripna av myndigheterna, enligt New York Times.

Lokal polis twittrade att man hittat och beslagtagit både gevär och ammunition från tjuvskyttarna:

https://twitter.com/SAPoliceService/status/1114557310259617792

– Att gå in i Kruger nationalpark illegalt och till fots är inte smart, det finns många faror i parken och den här händelsen är ett bevis på det. Det är väldigt sorgligt att se döttrarna till den omkomne sörja bortgången av sin far – och än värre att bara kunna återfå lite av hans kvarlevor, säger parkens chef Glenn Phillips.

Kruger nationalpark har haft stora problem med tjuvskyttar som jagar efter noshörningar, då noshörningshorn är eftertraktade i Asien, skriver BBC. Ungefär 8 000 noshörningar har dödats det senaste decenniet, enligt organisationen Save The Rhino.

Nationalparken Kruger på kartan:

https://www.expressen.se/qs-widgets/qma/map/kruger-nationalpark/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.