Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tjuvjägare bröt sig in i park – misstänks ha blivit uppätna

Sibuya Game Reserve är ett av Sydafrikas mest populära reservat, och där finns förutom lejon och noshörningar även elefanter, bufflar och leoparder. Foto: © Sibuya Game Reserve
– Vi hittade tillräckligt med kroppsdelar och tre par tomma skor vilket antyder att lejonen ätit upp tre av dem, säger Nick Fox. Foto: © Sibuya Game Reserve

Tre tjuvjägare som brutit sig in i ett reservat misstänks ha ätits upp av lejon, rapporterar Daily Mail.

Nu hoppas parkägaren, Nick Fox, att detta sänder en tydlig signal till andra tjuvjägare.

– Lejonen är våra väktare och beskyddare, och tjuvjägarna valde fel flock och blev en måltid, säger han.

Efter att ett huvud, flera blodiga lemmar och tre par skor hittats i Sydafrikanska Sibuya Game Reserve misstänker parkvakter att tre tjuvjägare blivit uppätna i reservatet. Flera vapen, bland annat en yxa som används för att hugga av noshörningshorn, hittades också, rapporterar Daily Mail.

Reservatets ägare, Nick Fox, säger enligt tidningen att det kan finnas fler tjuvjägare i reservatet:

– Vi hittade tillräckligt med kroppsdelar och tre par tomma skor vilket antyder att lejonen ätit upp tre av dem, men det är tät vegetation här så det kan finnas fler.

 

LÄS ÄVEN: Glädjetjut! Här går cp-skadade Maya, 4, för första gången 

 

Tre noshörningar har dödats tidigare

Nick Fox säger att tjuvjägarna haft med sig en gedigen vapenarsenal – och mat som skulle räcka i flera dagar. Han misstänker att de var ute efter reservatets samtliga noshörningar.

– Men lejonen är våra väktare och beskyddare, och tjuvjägarna valde fel flock och blev en måltid, säger han enligt Daily Mail.

Parken har tidigare förlorat tre noshörningar. Foto: © Sibuya Game Reserve

Sibuya Game Reserve är ett av Sydafrikas mest populära reservat, och där finns förutom lejon och noshörningar även elefanter, bufflar och leoparder.

År 2016 förlorade de tre av sina noshörningar efter att tjuvjägare tagit sig in i parken för att skjuta dem och stjäla deras horn.

– Även om vi beklagar alla förlorade liv så kom tjuvjägarna hit för att döda våra djur, och det här sänder en tydlig signal till alla tjuvjägare att de inte alltid kommer vinna, säger Nick Fox.

Samtliga utrotningshotade

En gång i tiden fanns det 30 olika noshörningsarter – i dag återstår fem. Samtliga arter är utrotningshotade i olika grader: Sumatra- och Java- och spetsnoshörningen är akut hotad, den indiska noshörningen klassas som sårbar och trubbnoshörningen klassas som nära hotad, enligt WWF.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!