Hemmavid var regeringstjänstemannen en trygg familjefar. I hemlighet raggade han kvinnor, hyrde sexlägenhet och lurade den svenska regeringen på stora summor pengar.
Hemmavid var regeringstjänstemannen en trygg familjefar. I hemlighet raggade han kvinnor, hyrde sexlägenhet och lurade den svenska regeringen på stora summor pengar.

Tjänstemannen hyrde sexlya

Publicerad
Uppdaterad
Tjänstemannen lurade regeringen på 100 000 kronor till den påhittade kampanjen "Motverkan av sexualiseringen av vardagsrummet".
Ministrarna Mona Sahlin, Jens Orback och Carin Jämtin blev lurade.
Samtidigt raggade 44-åringen kvinnor på internet.
Och hyrde en lägenhet för sexträffar och "videospelning av porrfilm".
Polisutredningen mot regeringstjänstemannen avslöjar att han levt dubbelliv. Hemma med hustrun och barnen var han en trygg familjefar. När familjen inte var närvarande raggade 44-åringen på internet och skickade sex-mejl till olika kvinnor. En av annonserna på internet löd: "Våren närmar sig! Jag är en social och trevlig kille med bra arbete och umgängeskrets. Söker dig kvinna som är gift eller har samboskap som önskar utveckla en varm och fin relation vid sidan om ett bestående äktenskap/samboskap. Hör av dig!

Speciella regler

Samtidigt som bidragspengarna från regeringen flödade in för påhittade feministiska projekt hyrde 44-åringen en lägenhet i Stockholm. Hyran var 3 500 kronor i månaden. Polisen har hittat hyresavtalet som avslöjar vilka regler som gällde. Bland annat skulle spermafläckar som inte gick att få bort, ersättas med 1 000 kronor styck. Dessutom slogs det fast att "videospelning av porrfilm" var tillåten, så länge det skedde diskret.

Strödde pengar

Förutom lägenheten, strödde regeringstjänstemannen bedrägeripengarna omkring. Han åkte bland annat till USA och gjorde av med 100 000 kronor på en vecka. 315 000 kronor gick till en ny Volvo och hustrun fick 70 000 kronor för några dagars arbete med ett av de påhittade jämställdhetsprojekten. Regeringstjänstemannen hade också ordnat fram 20 000 kronor till en skönhetsoperation för hustrun. Tiden avbokades dock sedan han avslöjats. I förhör erkänner 44-åringen att han lurat till sig pengar, men har samtidigt inte kunnat förklara varför.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag